ΤΟΠΙΚΑ

Φώτα led, στηθαία και πινακίδες

φώτα-led-στηθαία-και-πινακίδες-941351

Μπαίνουν στους δρόμους του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου που κατασκευάστηκαν πριν 60 χρόνια και χρήζουν παρεμβάσεων

Σε πλήρη αναβάθμιση του οδικού του δικτύου με νέα φωτιστικά σώματα τύπου led, τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας αλλά και ρυθμιστικές πινακίδες προχωρά ο Δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου. Στον «αέρα» βγαίνει διαγωνισμός για τη «Βελτίωση της οδικής ασφάλειας» με ανοιχτή διαδικασία μέσω ΕΣΗΔΗΣ (Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων), συνολικού προϋπολογισμού 349.134,40 ευρώ.

Πρόκειται για έργο που χρηματοδοτείται μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και για το οποίο, η οικονομική επιτροπή στην τελευταία συνεδρίασή της άναψε πράσινο φως για τους όρους του διαγωνισμού.

Το οδικό δίκτυο του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου είναι κατασκευασμένο προς 60ετίας και χρήζει επεμβάσεων ώστε να εναρμονιστεί με τις σύγχρονες οδηγίες και κανονισμούς προκειμένου να καταστεί ασφαλές, λειτουργικό και εύχρηστο.

Ο Δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου θα προβεί στην προμήθεια και εγκατάσταση 300 τεμαχίων φωτιστικών σωμάτων LED, προμήθεια και εγκατάσταση 2.500 μέτρων στηθαίων ασφαλείας δημοτικών οδών και στην προμήθεια και εγκατάσταση 200 τεμαχίων ρυθμιστικών πινακίδων, τα οποία θα τοποθετηθούν σε όλο το οδικό δίκτυο.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, το μέλος της οικονομικής επιτροπής Αποστόλης Κατσιφός εξέφρασε αντιρρήσεις αναφέροντας ότι τα φωτιστικά σώματα έχουν ενταχθεί σε παλαιότερη μελέτη και υποβλήθηκαν για ένταξη σε άλλο πρόγραμμα. Συνέχισε λέγοντας ότι τα στηθαία είναι υποχρέωση της περιφέρειας κι όχι του δήμου και τέλος εξέφρασε αντιρρήσεις γιατί δεν αναφέρονται τα σημεία των παρεμβάσεων για τα φωτιστικά, τα προστατευτικά κιγκλιδώματα και τις ταμπέλες οδοσήμανσης.

Ο αντιδήμαρχος Αποστόλης Κοντογιώργος διευκρίνισε ότι το προηγούμενο πρόγραμμα που αφορούσε στην αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων δεν υλοποιήθηκε γιατί δεν ενεργοποιήθηκε το σχέδιο από το αρμόδιο Υπουργείο. Αναφορικά με τα σημεία των παρεμβάσεων είπε ότι θα γίνουν σε συνεννόηση με τους κατά τόπους προέδρους και με βάση τις ανάγκες των χρηστών του οδικού δικτύου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου