ΤΟΠΙΚΑ

Νομιμοποίηση αυθαιρέτου για την αξιοποίησή του

νομιμοποίηση-αυθαιρέτου-για-την-αξιο-941342

Πρόκειται για διώροφο κτίριο στην κεντρική πλατεία Ανηλίου, η τακτοποίηση του οποίου θα ανατεθεί σε ιδιώτη

Τις διαδικασίες για την ανάθεση σε εξωτερικούς συνεργάτες της νομιμοποίησης διώροφου κτιρίου στην κεντρική πλατεία Ανηλίου, το οποίο έχει κριθεί εξ ολοκλήρου αυθαίρετο ξεκινά ο Δήμος Ζαγοράς -Μουρεσίου.

Το κτίριο βρίσκεται σε έκταση 2.953,92τ.μ. στην κεντρική πλατεία του οικισμού. Πρόκειται για διώροφο κτίριο με στέγη από κεραμίδια συνολικού εμβαδού 249,91τ.μ., όπου στο ισόγειο λειτουργεί κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος 127,31τ.μ. και στον όροφο βρίσκονται τα γραφεία της κοινότητας 102,83 τ.μ.

Είναι κατασκευασμένο χωρίς οικοδομική άδεια προ του 1975. Επίσης στο συγκεκριμένο οικόπεδο υπάρχει ισόγειο κτίριο προ του 1955 που λειτουργούσε ως σχολείο. Σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας που έγινε, το διώροφο κτίριο είναι εξ ολοκλήρου αυθαίρετο και χρήζει τακτοποίησης με το Ν.4495/17 προκειμένου να λειτουργήσει τόσο ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος όσο και για τη χρήση του ως χώρος γραφείων.

Όπως τονίστηκε στη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, την νομιμοποίηση του κτιρίου δεν μπορεί να αναλάβει το μόνιμο προσωπικό του Δήμου αφενός λόγω έλλειψης εξειδικευμένων γνώσεων αφετέρου διότι απασχολείται σε άλλα καθήκοντα.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε να ανατεθεί η διαδικασία σε εξωτερικούς συνεργάτες προκειμένου στη συνέχεια ο Δήμος να μπορέσει να αξιοποιήσει το ακίνητο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου