ΤΟΠΙΚΑ

Στοχευμένη τουριστική καμπάνια για τη μετά Covid – 19 εποχή

στοχευμένη-τουριστική-καμπάνια-για-τ-93977

Θα προσελκύσει μεμονωμένους επισκέπτες από συγκεκριμένες αγορές μέσω των social media

Στοχευμένη τουριστική καμπάνια για την προσέλκυση επισκεπτών στη… μετά COVID – 19 εποχή οργανώνει ο Δήμος Βόλου. Στόχος του Δήμου είναι η τόνωση της τουριστικής κίνησης από μεμονωμένους επισκέπτες κι όχι γκρουπ, από συγκεκριμένες αγορές. Η προσέγγιση μάλιστα των επισκεπτών θα γίνει μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η τουριστική προβολή του Δήμου Βόλου μέσω Facebook και Instagram κρίνεται ως η πλέον ενδεδειγμένη στο παρόν χρονικό πλαίσιο που αφορά στην προετοιμασία επανεκκίνησης της λειτουργίας της τοπικής τουριστικής οικονομίας μετά την παύση της, λόγω των περιοριστικών μέτρων που αφορούν στην αντιμετώπιση της πανδημίας COVID – 19. Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής θα στοχεύσει σε μεμονωμένους επισκέπτες και σε συγκεκριμένες αγορές.

Στη χθεσινή διά περιφοράς συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής εγκρίθηκε δαπάνη 8.996,20 ευρώ για την παροχή υπηρεσίας διαδικτυακής προβολής, τουριστικής διαφήμισης σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ειδικότερα στο Facebook και Instagram. Η υπηρεσία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δημιουργία και διαχείριση λογαριασμών τουριστικής προβολής.

Η καμπάνια θα τρέξει για 2,5 μήνες από την έναρξη λειτουργίας της τουριστικής περιόδου δηλαδή από την αναστολή των περιοριστικών μέτρων που αφορούν στη λειτουργία των καταλυμάτων και θα περιλαμβάνει τουλάχιστον 30 αναρτήσεις. Ενδεικτικά και όχι περιοριστικά αγορές θα είναι αρχικά η Ελλάδα και σταδιακά ενδεχόμενα θα διευρύνονται με τις χώρες των Βαλκανίων, το Ισραήλ κ.ά.

Ιδιώτης για βοτάνισμα

Στη συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή κατακύρωσε σε ιδιώτη τις εργασίες βοτανίσματος σε δημόσιους χώρους σε Βόλο και Ν. Ιωνία, αλλά και σε δάση και περιαστικό πράσινο. Ανάδοχος αναδείχθηκε ο Ηλίας Παπασπύρος ο οποίος κατέθεσε προσφορά 54.808 ευρώ.

Προσφυγή στο ΣτΕ

Τέλος, η οικονομική επιτροπή εξουσιοδότησε δικηγόρους του Δήμου Βόλου να αντικρούσουν έφεση που κατέθεσε στο ΣτΕ και συζητείται αύριο, Τετάρτη 6 Μαΐου, επιχειρηματίας θαλάσσιων δραστηριοτήτων στην περιοχή της Αφήσσου. Η διεύθυνση Δόμησης του Δήμου Βόλου είχε ανακαλέσει το 2012 άδεια που εξέδωσε το 2007 η διεύθυνση Πολεοδομίας και ο επιχειρηματίας προσέφυγε στο Διοικητικό Εφετείο Λάρισας. Η αίτηση ακύρωσης της απόφασης του Δήμου Βόλου απορρίφθηκε από το δικαστήριο και ο επαγγελματίας προσέφυγε στο ε’ τμήμα του ΣτΕ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου