ΤΟΠΙΚΑ

Ανέλαβαν καθήκοντα οι σύμβουλοι στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας

ανέλαβαν-καθήκοντα-οι-σύμβουλοι-στη-δ-939255

Πρώτο καθήκον τους η αξιολόγηση όσων διορίστηκαν, αλλά δεν έχουν μονιμοποιηθεί

Καθήκοντα αναλαμβάνουν επισήμως και από σήμερα, οι έξι σύμβουλοι εκπαίδευσης που αναδείχθηκαν στη Μαγνησία και οι οποίοι θα πρέπει το επόμενο χρονικό διάστημα να φέρουν εις πέρας την πρώτη τους «αποστολή», την αξιολόγηση δηλαδή καθηγητών που έχουν διοριστεί την τελευταία διετία, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν μονιμοποιηθεί.

Τις τελευταίες ημέρες, στον «πύργο» Μουρτζούκου επικράτησε αναστάτωση για την εγκατάσταση των έξι συμβούλων εκπαίδευσης που αναδείχθηκαν πριν από έναν μήνα περίπου. Εγκαταστάθηκαν σε γραφεία του πέμπτου ορόφου και παράλληλα υπήρξε μετακίνηση άλλων στελεχών διοίκησης, προς τα γραφεία του έκτου ορόφου.

Καθήκοντα ανέλαβαν ως σύμβουλοι εκπαίδευσης φιλολόγων οι Αρετή Τζανετοπούλου και Αλεξία Καπραβέλου, ως μαθητικών ο Κωνσταντίνος Παναγιώτου, ως μουσικών η Ελένη Ξυνοπούλου, ως αγγλικής φιλολογίας η Παναγιώτα Σωτήρχου και ως φυσικής αγωγής ο Ιωάννης Δημακόπουλος. Κενή παραμένει η θέση του συμβούλου εκπαίδευσης στον κλάδο των φυσικών, όπου δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον.

Πρώτη «αποστολή» των συμβούλων θα είναι η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, ένα ζήτημα που τους προηγούμενους μήνες είχε προκαλέσει αντιδράσεις σε επίπεδο τόσο δευτεροβάθμιας όσο και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Η αξιολόγηση σε πρώτη φάση αφορά σε εκπαιδευτικούς που σήμερα βρίσκονται σε «ομηρία». Εχουν μεν διοριστεί αλλά με τη συμπλήρωση των δύο ετών από την ημέρα του διορισμού τους, ακόμη δεν έχουν μονιμοποιηθεί καθώς θα πρέπει να αξιολογηθούν.

Οι εκπαιδευτικοί θα αξιολογηθούν ως προς το διδακτικό και παιδαγωγικό τους έργο αλλά και ως προς την υπηρεσιακής του συνέπεια και επάρκεια.

Το έργο των εκπαιδευτικών αξιολογείται από τρία στελέχη εκπαίδευσης. τον σύμβουλο εκπαίδευσης επιστημονικής ευθύνης, τον σύμβουλο εκπαίδευσης παιδαγωγικής ευθύνης του σχολείου και τον διευθυντή του σχολείου.

Σε περίπτωση που δεν αξιολογηθούν επαρκώς, οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να επιστρέψουν στα θρανία για επιμορφώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι τους προηγούμενους μήνες με την έναρξη της νέας χρονιάς, οι εκπαιδευτικοί είχαν προχωρήσει σε απεργίες και κινητοποιήσεις ενάντια στην αξιολόγηση όπως προωθήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου