ΤΟΠΙΚΑ

Οριστικό «διαζύγιο» Νικόπουλου και ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

οριστικό-διαζύγιο-νικόπουλου-και-σ-938604

Του ανακοίνωσαν διαγραφή, δήλωσε «φεύγω μόνος μου» και επέμεινε στις θέσεις του

Τρεις ολόκληρες ώρες κράτησε η συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας την Παρασκευή το βράδυ, όπου η αρχική ατζέντα των θεμάτων διαφοροποιήθηκε, μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι χυδαίες αναρτήσεις του μέλους της Γραμματείας της ΝΕ Χρήστου Νικόπουλου με τα απαράδεκτα υπονοούμενα κατά της δικηγόρου, μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, που κατήγγειλε τον ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη για βιασμό και άγριο ξυλοδαρμό.

Το πολιτικό «διαζύγιο» και η διαγραφή του κ. Νικόπουλου από τις τάξεις του κόμματος είχε προαναγγελθεί από προχθές το πρωί, ωστόσο το βράδυ στη συνεδρίαση το θέμα απασχόλησε τα όργανα, καθώς η Επιτροπή Δεοντολογίας κεντρικά είχε ήδη κινήσει τη διαδικασία διαγραφής του από κάθε κομματική ιδιότητα και θέση.

Τα μέλη του κομματικού οργάνου ενημέρωσαν τον κ. Νικόπουλο ότι έχει δρομολογηθεί η «αποβολή» του και τον αποδοκίμασαν για τις θέσεις του. Του επισήμαναν ότι η στάση του δεν συνάδει με τις αρχές του κόμματος και τον κάλεσαν να αποχωρήσει.

Καλά πληροφορημένες πηγές λένε ότι ο ίδιος, στη συζήτηση που ακολούθησε επέμεινε μέχρι τέλους πως οι αναρτήσεις του απηχούν γεγονότα και σκέψεις που απασχολούν και αποτελούν «προϊόν προβληματισμού» που συμμερίζονται και άλλοι πολίτες.

Ανέφερε ακόμη ότι ο χρόνος που επιλέχτηκε για να δημοσιοποιηθεί η καταγγελία σε βάρος του κ. Γεωργούλη κρύβει πολιτικές σκοπιμότητες και πως ο ίδιος αυτό ήθελε να αναδείξει.

Το γεγονός ότι δεν εμφανίστηκε διατεθειμένος να αναγνωρίσει το λάθος του, δεν παραδέχτηκε ότι οι αναφορές του ήταν απαράδεκτες και οι υπαινιγμοί του ανοίκειοι, επιβάρυνε ακόμη περισσότερο το αρνητικό κλίμα σε βάρος του.

Τελικά, ο κ. Νικόπουλος υπό το βάρος της παρέμβασης της Επιτροπής Δεοντολογίας που κίνησε τη διαδικασία της διαγραφής του ενημέρωσε τη Νομαρχιακή Επιτροπή ότι παραιτείται από την ιδιότητα του μέλους.

Στη συνεδρίαση εκτός από τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής παραβρέθηκε επίσης ο βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου