ΤΟΠΙΚΑ

Τιμήθηκε ο προστάτης του στρατού ξηράς Αγιος Γεώργιος στο «Γεωργούλα»

τιμήθηκε-ο-προστάτης-του-στρατού-ξηρά-938588

Ο προστάτης του Στρατού Ξηράς, Αγιος Γεώργιος, τιμήθηκε χθες από την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο Γεωργούλα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τέλεση Δοξολογίας και στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο Πεσόντων από τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Βόλου Ταξίαρχο Γεώργιο Σταμνά. Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και έγινε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. κι ακολούθησε επίσκεψη στην έκθεση οπλισμού μονάδων της Φρουράς Μαγνησίας.

Κατά τη διάρκεια της λιτής τελετής αναγνώστηκε η ημερήσια διαταγή του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού. «Είμαστε και θα είμαστε πάντα η ισχυρή δύναμη αποτροπής κάθε πιθανού επιβουλέα της χώρας μας. Έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα ιερά και τα όσια των Ελλήνων. Ο Ελληνικός στρατός είναι σήμερα πιο ισχυρός από κάθε άλλη φορά. Η προσπάθεια για την περαιτέρω ισχυροποίησή του δεν σταματά ποτέ. Με τη βοήθεια της Πολιτείας και τις θυσίες του ελληνικού λαού, προχωράμε σταθερό στον εκσυγχρονισμό, υιοθετώντας νέες τεχνολογίες κι οπλικά συστήματα ανανεώνοντας ταυτότητα το ανθρώπινο δυναμικό. Είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε το στήριγμα και η υπερηφάνεια των Ελλήνων», τονίζεται μεταξύ άλλων στην ημερήσια διαταγή.

Ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Ταξίαρχος Γεώργιος Σταμνάς ανέφερε σε δηλώσεις του: «Νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά που γιορτάζουμε στο στρατόπεδο Γεωργούλα τον προστάτη του στρατού Ξηράς. Το στρατόπεδο είναι ανοιχτό στον κόσμο κάτι που δείχνει και την στενή σχέση με την τοπική κοινωνία».

Σημειώνεται ότι μετά την τελετή ακολούθησε επίσκεψη στην έκθεση οπλισμού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου