ΤΟΠΙΚΑ

Τα «έτσουξαν» και πήραν τιμόνι, προκαλώντας ατυχήματα

τα-έτσουξαν-και-πήραν-τιμόνι-προκαλ-936902

Τα «έτσουξαν», πήραν το τιμόνι και προκάλεσαν ατυχήματα. Ο λόγος για έναν 36χρονο και έναν 65χρονο, αντίστοιχα, οδηγούς, οι οποίοι συνελήφθησαν για υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ στον Βόλο.

Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα του Πάσχα, ένας 36χρονος, έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ έπιασε τιμόνι, μολονότι δεν ήταν σε θέση να το πράξει με ασφάλεια. Όπως διαπιστώθηκε σε έλεγχο μέθης με ηλεκτρονική συσκευή αλκοολομέτρου στο δείγμα εκπνεούμενου αέρα, βρισκόταν υπό την επήρεια οινοπνεύματος σε ποσοστό 1,04 mg/lt κατά την πρώτη εξέταση και σε ποσοστό 1,14 mg/lt κατά την δεύτερη εξέταση, με όριο το 0,25. Μετά και το τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε και από το οποίο προέκυψε κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα (πρόσκρουση σε φωτεινό σηματοδότη), συνελήφθη. Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Βόλου.

Εξάλλου, λίγες ώρες πριν την Ανάσταση συνελήφθη ένας 65χρονος οδηγός Ι.Χ. αυτοκινήτου μετά από τροχαίο ατύχημα με άλλο όχημα, από το οποίο προκλήθηκαν υλικές ζημιές. Όπως διαπιστώθηκε, ο 65χρονος δεν ήταν σε θέση να οδηγεί με ασφάλεια, εξαιτίας κατανάλωσης οινοπνεύματος, αφού σε έλεγχο μέθης με ηλεκτρονική συσκευή αλκοολομέτρου, βρέθηκε υπό την επήρεια οινοπνεύματος σε ποσοστό 1,10 mg/lt εκπνεούμενου αέρα κατά την 1η εξέταση και σε ποσοστό 1,08 mg/lt εκπνεούμενου αέρα κατά την 2η εξέταση, με όριο το 0,25. Προανάκριση και σε αυτή την περίπτωση ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου