ΤΟΠΙΚΑ

«Ούτε καρφίτσα» δεν έπεφτε τις ημέρες του Πάσχα στην εστίαση

ούτε-καρφίτσα-δεν-έπεφτε-τις-ημέρες-936872

Εν μέσω γιορτών, άνοιγμα σεζόν για καλοκαιρινές επιχειρήσεις, που όμως ακόμη αναζητούν προσωπικό

Ούτε… καρφίτσα δεν έπεφτε τις γιορτινές ημέρες του Πάσχα στον χώρο της εστίασης στον Βόλο αλλά και ευρύτερα στη Μαγνησία. Τα καταστήματα εστίασης γέμισαν ασφυκτικά από κόσμο πετυχαίνοντας υψηλούς τζίρους- «ανάσα» για τα ταμεία τους, γεγονός στο οποίο συντέλεσε και ο μεγάλος αριθμός επισκεπτών που βρέθηκε στην περιοχή για τις γιορτινές διακοπές του.

Την τιμητική τους είχαν τα τσιπουράδικα, δεδομένης και της νηστείας της Μεγάλης Εβδομάδας, ωστόσο μεγάλη ήταν η κίνηση τόσο στις καφετέριες και τα μπαρ όσο και στα κέντρα διασκέδασης.

«Κυκλοφόρησε πολύς κόσμος, ντόπιος και πολλοί επισκέπτες, υπήρχε κατανάλωση και οι τζίροι ήταν ικανοποιητικοί για να μπορέσουμε να καλύψουμε μέρος των υποχρεώσεών μας», ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφετεριών, Αναψυκτηρίων, Μπαρ και Εστίασης Μαγνησίας, Στέφανος Στεφάνου.

Στέφανος Στεφάνου: Υπήρχε κατανάλωση και οι τζίροι ήταν ικανοποιητικοί για να μπορέσουμε να καλύψουμε μέρος των υποχρεώσεών μας

Οι προσδοκίες πλέον στρέφονται στην επόμενη αργία της Πρωτομαγιάς, οπότε και αναμένεται εξίσου μεγάλη κίνηση στον χώρο της εστίασης, πριν ανοίξει η σεζόν για το καλοκαίρι.

Μολονότι μέσα Απριλίου, πολλές καλοκαιρινές επιχειρήσεις συνδύασαν την επαναλειτουργία τους με τις γιορτινές ημέρες του Πάσχα. Σύμφωνα με τον κ. Στεφάνου, τόσο στο Πήλιο, όσο και κυρίως στα νησιά, πολλές καλοκαιρινές επιχειρήσεις έκαναν πρεμιέρα για τη σεζόν. «Το 50% σχεδόν των καταστημάτων εστίασης στα νησιά των Βορείων Σποράδων ξεκίνησε τη λειτουργία του», σημείωσε ο κ. Στεφάνου.

«Αγκάθι» για τις καλοκαιρινές επιχειρήσεις ωστόσο εξακολουθεί να είναι η εύρεση προσωπικού για τη στελέχωσή τους. «Υπάρχει μεγάλη δυσκολία στην εύρεση προσωπικού όλων των ειδικοτήτων» αναφέρει ο κ. Στεφάνου, μιλώντας για ελλείψεις που ξεκινούν από σερβιτόρους, μπουφετζήδες, μάγειρες, ακόμη και άτομα για την κουζίνα.

Οι ελλείψεις δημιουργήθηκαν μετά την πανδημία του κορονοϊού, οπότε και πολλοί επαγγελματίες αναγκάστηκαν να αλλάξουν εργασία προκειμένου να διασφαλίσουν το μεροκάματο. «Προς τον Ιούνιο, οπότε και θα κλείνουν οι χειμερινές επιχειρήσεις αναμένεται να φανεί η έκταση του προβλήματος στην εύρεση προσωπικού», σχολίασε ο πρόεδρος της εστίασης.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου