ΤΟΠΙΚΑ

«Ποντικός» με βαρύ παρελθόν οδηγείται σήμερα στον Ανακριτή για απολογία

ποντικός-με-βαρύ-παρελθόν-οδηγείτα-935742

Χειροπέδες σε 21χρονο, που ρήμαξε οκτώ σπίτια, «σηκώνοντας» μέχρι καλοριφέρ – Ποινική δίωξη για διακεκριμένες κλοπές

Με την κατηγορία των διακεκριμένων κλοπών κακουργηματικού χαρακτήρα, βαρύνεται ένας 21χρονος, ο οποίος συνελήφθη το πρωί προχθές, Μ. Τετάρτη, στον Βόλο.

Ηταν η τελευταία από μία σειρά από κλοπές που είχαν προηγηθεί από τον ίδιο δράστη, που έφτασε στο σημείο να «σηκώσει» μέχρι τα καλοριφέρ και τις θερμαντικές σωλήνες των σπιτιών, στα οποία τρύπωσε για να κλέψει, όπως αποκάλυψε τη Μ. Τρίτη ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Οι κλοπές εξιχνιάστηκαν μετά από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου.

Ειδικότερα, προχθές τις πρώτες πρωινές ώρες, ο δράστης διέρρηξε παράθυρο κουζίνας σπιτιού και αφαίρεσε από το εσωτερικό διάφορες χάλκινες σωληνώσεις, ωστόσο έγινε αντιληπτός και συνελήφθη από αστυνομικούς. Από την κατοχή του δράστη κατασχέθηκαν τα τμήματα χαλκοσωλήνων, τα οποία αποδόθηκαν στο νόμιμο δικαιούχο.

Ο νεαρός, που φέρεται να είναι σεσημασμένος για κλοπές, οδηγήθηκε χθες στην εισαγγελέα υπηρεσίας, που του άσκησε δίωξη για διακεκριμένες κλοπές και τον παρέπεμψε στον ανακριτή για να απολογηθεί. Ωστόσο, ζήτησε προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του και θα απολογηθεί σήμερα Μ. Παρασκευή το απόγευμα.

Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο νεαρός δράστης, κατά το χρονικό διάστημα από 23-12-2023 έως 04-04-2023, διέπραξε επτά ακόμη περιπτώσεις κλοπής, έξι σε σπίτια, κατά κύριο λόγο ακατοίκητα, και μια σε άλλο κλειστό χώρο, από τις οποίες έκλεψε διάφορα μεταλλικά αντικείμενα, ηλεκτρικές συσκευές και άλλα αντικείμενα οικιακής χρήσης (σωληνώσεις χαλκού, σωλήνες συστήματος θέρμανσης, συλλέκτες θέρμανσης και ύδρευσης, ψυγείο, εξωτερική μονάδα κλιματιστικού, ηλεκτρική σκούπα, τηλεόραση, στερεοφωνικό ηλεκτρικό σύστημα κ.α.), καθώς και διάφορα εργαλεία.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές τα παραπάνω κλοπιμαία ο 21χρονος τα διέθετε προς πώληση, με σκοπό το κέρδος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου