ΤΟΠΙΚΑ

Εκπνέει σήμερα ο χρόνος για το Δώρο Πάσχα

εκπνέει-σήμερα-ο-χρόνος-για-το-δώρο-πάσ-934978

Εργατικό Κέντρο Bόλου: «Κατοχυρωμένο, οφείλουν να το καταβάλλουν οι εργοδότες»

Με σηκωμένες κεραίες… βρίσκονται αυτές τις μέρες οι συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου Βόλου, τα πρωτοβάθμια σωματεία, αλλά και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, καθώς εκπνέει ο χρόνος για την καταβολή του Δώρου του Πάσχα το οποίο καταβάλλεται στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Η ομάδα πληροφόρησης που έχει συσταθεί σε επίπεδο ΓΣΕΕ απέστειλε σχετική εγκύκλιο στο ΕΚΒ, υπενθυμίζοντας τα δικαιώματα εργαζομένων, αλλά και τις υποχρεώσεις των εργοδοτών. Τα συνδικάτα προτρέπουν τους εργαζόμενους που δεν θα το λάβουν να προβούν σε καταγγελία.

Το Δώρο Πάσχα φέτος καταβάλλεται σήμερα Μεγάλη Τετάρτη, αν και υπάρχουν εργοδότες που μπορεί να το έχουν καταβάλει και νωρίτερα από την παραπάνω ημερομηνία.

Όπως τονίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου Θανάσης Παπαδημόπουλος, το Δώρο του Πάσχα είναι κατοχυρωμένο και οι εργοδότες οφείλουν να είναι συνεπείς.

Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθεί σε είδος, αλλά μόνο σε χρήματα. Σε κάθε περίπτωση μη καταβολής του δώρου Πάσχα, πρέπει οι εργαζόμενοι να τηρούν απαρέγκλιτα την εργατική νομοθεσία. Σε διαφορετική περίπτωση οφείλουν να προβούν σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας, ώστε οι ελεγκτές να επέμβουν άμεσα διενεργώντας ελέγχους για την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημόπουλο οι εργαζόμενοι δεν θα πρέπει να φοβούνται την αναφορά στην Επιθεώρηση Εργασίας σε βάρος των εργοδοτών που παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία.

«Είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε αν χρειαστεί, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε καταγγελίες που θα αφορούν εργοδοτικές αυθαιρεσίες με την καταβολή του Δώρου. Είναι παραβάτες εξίσου όσοι δεν το καταβάλλουν, αλλά και εκείνοι που θα επιδιώξουν να δώσουν μόνο έναντι για να αποφύγουν τις κυρώσεις.

Οι παραβατικοί εργοδότες σε κάθε περίπτωση θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις συνέπειες της εργατικής νομοθεσίας, αν καταγγελθούν από το προσωπικό.

Για την καθυστέρηση καταβολής του Δώρου Πάσχα, επισύρονται συγκεκριμένες κυρώσεις.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου