ΤΟΠΙΚΑ

Η πυροσβεστική θα φύγει από το κέντρο διεμήνυσε ο Αχ. Μπέος

η-πυροσβεστική-θα-φύγει-από-το-κέντρο-δ-934863

Κόντρα σε «γραφειοκρατία, συνδικαλιστές και πολιτικούς απατεώνες», όπως είπε – Αυτοψία προχθές στο Πανθεσσαλικό

Λύση και για την προβληματική λειτουργία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, στο κέντρο της πόλης, όπως και για το Δικαστικό Μέγαρο που πλέον μπαίνει στο διαγωνιστικό στάδιο, θα διεκδικήσει αμέσως μετά το Πάσχα, ο δήμαρχος, Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος άφησε αιχμές για «συνδικαλιστές και πολιτικούς απατεώνες» που τορπιλίζουν την προσπάθεια. «Η Πυροσβεστική θα φύγει από εκεί», είπε σε κατηγορηματικό ύφος, στον απόηχο της προχθεσινής αυτοψίας που έγινε από πολυμελές κλιμάκιο του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, όπου ο Δήμος Βόλου έχει προτείνει να μεταστεγαστεί προσωρινά η υπηρεσία.

Όπως είναι γνωστό, ο κ. Μπέος είχε προτείνει στον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη την προσωρινή μετεγκατάσταση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το κτίριο που λειτουργεί σήμερα, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Ο υπουργός είδε με θετικό μάτι την πρόταση και προχθές πολυμελές κλιμάκιο, προχώρησε σε αυτοψία. Εκανε έλεγχο τόσο στους χώρους όπου προτείνεται να λειτουργήσουν τα γραφεία, αλλά και στους χώρους που θα βρίσκονται τα πυροσβεστικά οχήματα και αναμένεται το πόρισμα.

Η λύση είναι προσωρινή μέχρι την κατασκευή νέου κτιρίου σε έκταση που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Βόλου στον περιφερειακό. «Ετσι όπως πάμε δεν θα ζούμε για να δούμε το κτίριο. Κοροϊδεύει ο ένας τον άλλο, όπως έγινε και με το Δικαστικό Μέγαρο. Πενήντα φορές κατέβηκα στα υπουργεία. Είχα μόνο ζάχαρο και απέκτησα και πίεση», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στη μεσημεριανή εκπομπή του Astra «Συμβαίνει Τώρα».

Ο ίδιος σημείωσε ότι από το 2015 δίνει αγώνα για την απομάκρυνση της πυροσβεστικής από το κέντρο του Βόλου. «Στου κουφού την πόρτα… Αυτό είναι το συστηματάκι στην Ελλάδα, η γραφειοκρατία, οι συνδικαλιστές, οι πολιτικοί απατεώνες», είπε αφήνοντας αιχμές για όσους βάζουν… τρικλοποδιές στις λύσεις που προτείνονται.

Όπως είπε αμέσως μετά το Πάσχα θα δρομολογηθούν εξελίξεις «αν δεν πάρουμε εγγυημένες απαντήσεις. «Η πυροσβεστική θα φύγει από εκεί. Είναι ντροπή. Και ο Βόλος θα αποκτήσει ένα σύγχρονο κτίριο, όπως γίνεται και με το Δικαστικό Μέγαρο», ανέφερε.

Στην προσπάθειά του για την απομάκρυνση της πυροσβεστικής, όπως ανακοίνωσε, θα ζητήσει τη συνδρομή τόσο των μαθητών όσο και των γονέων των σχολικών συγκροτημάτων του κέντρου, για να κλείσει τον δρόμο. «Είναι θέμα ασφάλειας στην περιοχή», είπε αν και όπως διευκρίνισε αυτό δεν θα το κάνει προεκλογικά, προκειμένου να μην χρεωθεί ότι λειτουργεί υπέρ το ενός ή του άλλου κόμματος.

Οπως είναι γνωστό, στην προοπτική προσωρινής μετεγκατάστασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, έχει εκφράσει την αντίθεσή της η Ενωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Μαγνησίας, ενώ η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή είχε αναλάβει την πρωτοβουλία να προτείνει στη ΜΕΤΚΑ να αναλάβει την κατασκευή του νέου κτιρίου. Προσφάτως μάλιστα εκπρόσωποι της Ενωσης και η κ. Μακρή είχαν επισκεφθεί τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος στον οποίο είχε τεθεί μεταξύ άλλων και το ζήτημα της μετεγκατάστασης της πυροσβεστικής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου