ΤΟΠΙΚΑ

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο Ζούμπο

σήμερα-το-τελευταίο-αντίο-στον-κωνστα-932564

«Ταξίδεψε» στις θάλασσες του ουρανού- Εφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος των καταδύσεων

Πάγωσε η τοπική κοινωνία του Βόλου στο άγγελμα του θανάτου του Κώστα Ζούμπου, γνωστού επαγγελματία της πόλης, που «έφυγε» σε ηλικία 71 χρόνων, εντελώς αναπάντεχα, προδομένος από την καρδιά του.

Η οικογένειά του, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι έμποροι είναι συγκλονισμένοι. Αδυνατούν να πιστέψουν ότι ένας τόσο ζωντανός, πρόσχαρος και δημιουργικός άνθρωπος «έσβησε» ξαφνικά, βυθίζοντας όλους σε βαρύ πένθος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκλιπών άφησε την τελευταία του πνοή μετά από καρδιακό επεισόδιο. Τον βρήκε δίχως αισθήσεις ο γιος του. Το μοιραίο είχε επέλθει. Οι γιατροί διαπίστωσαν και τυπικά τον θάνατό του.

Ο Κώστας Ζούμπος υπήρξε ένας από τους πλέον γνωστούς και δραστήριους επιχειρηματίες στην πόλη. Πολλοί τον αποκαλούσαν και «δάσκαλο» των καταδύσεων. Διατηρούσε κατάστημα στην οδό Δημητριάδος, το Zoumbosub Diving Shop, μία οικογενειακή επιχείρηση που δημιουργήθηκε το 1991 από την αγάπη για το υγρό στοιχείο και τις υποβρύχιες δραστηριότητες, την οποία συνεχίζουν μέχρι σήμερα τα παιδιά του, Χρήστος και Κατερίνα.

Το Zoumbosub συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη της καταδυτικής δραστηριότητας στην περιοχή, καθώς ήταν το πρώτο κατάστημα που διέθετε τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό, με τον Κώστα Ζούμπο να αναλαμβάνει όχι μόνο να δίνει πληροφορίες και συμβουλές στους υποψήφιους δύτες, αλλά και να τους βοηθάει στην εκπαίδευσή τους. Τις πολύτιμες συμβουλές του και την εκπαιδευτική του δεινότητα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν δύτες από όλη την Ελλάδα, τους οποίους ο ίδιος έσπευσε να μυήσει στα μυστικά του βυθού, εκπαιδεύοντάς τους παράλληλα να βουτάνε με ασφάλεια.

Μάλιστα με τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που απαιτεί η ενασχόληση με το υγρό στοιχείο, η επιχείρηση κατάφερε πολύ γρήγορα να εδραιωθεί και να αναπτυχθεί στα επόμενα χρόνια.

Στο πλαίσιο της συνεχούς βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών και αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της εκπαίδευσης των δυτών, το 2006 δημιουργήθηκε η σχολή καταδύσεων και το καταδυτικό κέντρο. Από τότε μέχρι και σήμερα, το Zoumbosub προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους πελάτες του που περιλαμβάνουν εκπαίδευση, καταδυτικές εκδρομές και πώληση καταδυτικού εξοπλισμού.

Ο εκλιπών είχε ασχοληθεί και με τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου. Διετέλεσε την περίοδο 2011- 2014 μέλος της διοίκησης του φορέα.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή επιστήθιος φίλος του, ο οποίος τον αποχαιρετά μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γράφοντας «Καλό ταξίδι φίλε μου Κώστα σε άλλες θάλασσες του ουρανού!».

Δεκάδες, εξάλλου, είναι τα συλλυπητήρια που απευθύνονται προς την οικογένειά του από χρήστες των social media, που αναφέρονται στο «φευγιό» του εκλιπόντα, εκφράζοντας τη θλίψη τους.

Σε συλλυπητήρια ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος αναφέρει: «Με θλίψη για τον αιφνίδιο θάνατο του Κωνσταντίνου Ζούμπου εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και στους οικείους του. Ο Κων/νος Ζούμπος διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και υπήρξε μέλος του Συλλόγου, όπου προσέφερε για την ανάπτυξη και την πρόοδο της τοπικής αγοράς».

H κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 12 στον ιερό Ναό Αγ. Αθανασίου Άλλης Μεριάς.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου