ΤΟΠΙΚΑ

Στη Σαρδηνία το 7ο Γυμνάσιο Βόλου

στη-σαρδηνία-το-7ο-γυμνάσιο-βόλου-931874

Στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus για την αποδοχή της διαφορετικότητας και τα ανθρώπινα δικαιώματα

Η συναρπαστική Σαρδηνία, άνοιξε την φιλόξενη αγκαλιά της στους εκπροσώπους του 7ου Γυμνασίου Βόλου, μαθητές και εκπαιδευτικούς, που βρέθηκαν στο νησί, στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus «Περπατώντας Μαζί». Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στην αποδοχή της διαφορετικότητας, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις εθνικές μειονότητες.

Οι μαθητές Γιώργος Ζμας, Γιώργος Καμμένος, Αμαθέο Ταφάϊ, Ιωάννα Αποστολόβσκι, Κατερίνα Κατσαρού και Αποστολία Μπάρτζου, συνοδευόμενοι από τις καθηγήτριες Ελένη Διαμαντή και Μαρία Λάμπρου, επισκέφθηκαν το σχολείο υποδοχής Liceo Classico Scientifico Euclide Cagliari, στην πόλη Κάλιαρι της Ιταλίας, κατά τη διάρκεια της πέμπτης εκπαιδευτικής επίσκεψης των χωρών που παίρνουν μέρος στο πρόγραμμα (Ελλάδα, Ιταλία, Πολωνία, Πορτογαλία, Τουρκία). Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Κάλιαρι οι μαθητές έλαβαν μέρος σε αθλήματα και δραστηριότητες ενσωμάτωσης, χορούς της περιοχής, να τραγουδήσουν παραδοσιακά ιταλικά τραγούδια και συμμετείχαν σε εργαστήρια με θέμα τους μετανάστες και τις μειονότητες.

Επίσης παρουσίασαν επιτυχημένους εκπροσώπους των εθνικών μειονοτήτων της πατρίδας τους, περιηγήθηκαν στην παλιά πόλη του Κάλιαρι, την έκθεση Nuragia που παρουσίαζε την ιστορία των αρχαίων κατοίκων και έζησαν την εμπειρία της εικονικής πραγματικότητας. Ακόμη επισκέφθηκαν ερείπια ενός από τους 8.000 πύργους του πολιτισμού Nuragia και τα ρωμαϊκά ερείπια της πόλης Tharros, παρακολούθησαν όπερα του Πουτσίνι και είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με διαφορετικούς πολιτισμούς μέσα από την επαφή τους με συμμαθητές τους από άλλες χώρες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου