ΤΟΠΙΚΑ

Αγωνία για επιδότηση στην αντλία

αγωνία-για-επιδότηση-στην-αντλία-929629

«Μας καίει τι θα γίνει μετά το τέλος Μαρτίου», λέει η πρόεδρος των βενζινοπωλών Βάσω Κοντοχρήστου – Ανοδικά η τιμή της βενζίνης ενόψει Πάσχα

Την αγωνία τους αν θα ισχύσει και μετά το τέλος Μαρτίου η επιδότηση στην αντλία στο πετρέλαιο θέρμανσης εκφράζουν ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων. «Αυτό που μας καίει αυτή την περίοδο είναι τι θα γίνει με την επιδότηση η οποία ισχύει έως 31 Μαρτίου. Αν δεν επεκταθεί και για τον Απρίλιο, η τιμή του πετρελαίου στην αντλία θα ανέβει αυτομάτως κατά 0,15 ευρώ», σημειώνει η πρόεδρος των βενζινοπωλών Βάσω Κοντοχρήστου.

Αυτή τη στιγμή το πετρέλαιο θέρμανσης στη Μαγνησία διατίθεται προς 1,20 ευρώ το λίτρο. Αν η επιδότηση δεν επεκταθεί, η τιμή του θα εκτοξευτεί στα 1,35 ευρώ το λίτρο. «Οι παραγγελίες μπορεί τη συγκεκριμένη περίοδο να είναι περιορισμένες, ωστόσο υπάρχουν καταναλωτές που προμηθεύονται πετρέλαιο για τις τελευταίες κρύες ημέρες ή και για να κάνουν απόθεμα για τη νέα χειμερινή περίοδο, εκτιμώντας ότι έτσι θα βγουν κερδισμένοι οικονομικά», σημείωσε η κ. Κοντοχρήστου.

Βάσω Κοντοχρήστου: Το θέμα είναι τι θα γίνει μέχρι το Πάσχα, οπότε και χωρίς λόγο εξαιτίας των γιορτών, οι τιμές στα καύσιμα ανεβαίνουν. Εμείς πουλάμε όσο αγοράζουμε

Κι ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης για λίγες ημέρες ακόμη θα απασχολεί τα νοικοκυριά, τους καταναλωτές φαίνεται να προβληματίζει η τιμή της αμόλυβδης που άρχισε πάλι να «τσιμπά» προς τα πάνω.

Χθες, σύμφωνα με την κ. Κοντοχρήστου, η τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης διαμορφώθηκε κατά μέσο όρο στον νομό στο 1,92 ευρώ το λίτρο. «Ανέβηκε η τιμή στο βαρέλι που πωλείται προς 78 δολάρια και υπήρξε μία μικρή αύξηση. Το θέμα είναι τι θα γίνει μέχρι το Πάσχα, οπότε και χωρίς λόγο εξαιτίας των γιορτών, οι τιμές στα καύσιμα ανεβαίνουν. Εμείς πουλάμε όσο αγοράζουμε. Οι εταιρείες όμως αυξάνουν τις τιμές», τόνισε η κ. Κοντοχρήστου.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις τελευταίες τιμοληψίες από το τμήμα Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, η τιμής της απλής αμόλυβδης δεν έχει πέσει κάτω από το 1,90 ευρώ το λίτρο. Στις 17 Μαρτίου πωλούνταν προς 1,932, στις 20 του μήνα προς 1,926 και στις 22 Μαρτίου προς 1,923. Πάνω από τα δύο ευρώ διαμορφώθηκε η τιμή της αμόλυβδης 100 οκτανίων, η οποία έφθασε να πωλείται προς 2,120 ευρώ το λίτρο ενώ και το πετρέλαιο κίνησης άγγιξε το 1,730 ευρώ το λίτρο.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου