ΤΟΠΙΚΑ

Εκτός ραγών παραμένει ο θρυλικός «Μουτζούρης»

εκτός-ραγών-παραμένει-ο-θρυλικός-μου-927883

Αγνωστο αν θα γίνουν δρομολόγια το τριήμερο της 25ης Μαρτίου – Η αρχική ανακοίνωση της Hellenic Train

Ενα πέπλο ασυνεννοησίας, που παραπέμπει και σε κακή οργάνωση, επικρατεί αναφορικά με την επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου, μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Στις 15 Μαρτίου η Hellenic Train είχε ανακοινώσει τις ακριβείς ημερομηνίες έναρξης των δρομολογίων ανά περιοχή, αρχής γενομένης της Τετάρτης 22 Μαρτίου, ωστόσο παραμονή της επαναλειτουργίας έβγαλε ανακοίνωση, τροποποιώντας την αρχική λίστα.

Μέσα στα δρομολόγια που θα έκαναν πρεμιέρα ενόψει της 25ης Μαρτίου ήταν και εκείνα που εκτελεί το θρυλικό τρενάκι του Πηλίου, ο Μουτζούρης.

Εργαζόμενοι της εταιρίας μετά από σύσκεψη που είχαν με τη διοίκηση κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα δρομολόγια θα πάρουν εκ νέου αναβολή, καθώς πολλοί από αυτούς δεν πήραν τις γραπτές διαβεβαιώσεις που ζήτησαν για να επιστρέψουν στο τιμόνι των συρμών.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στελέχη του ΟΣΕ σε τοπικό επίπεδο ανέφεραν πως τα δρομολόγια του Μουτζούρη παραδοσιακά γίνονταν Σαββατοκύριακο, αλλά μέχρι χθες το βράδυ δεν είχαν κάποια ενημέρωση για το εάν θα πραγματοποιηθούν. «Εμείς είδαμε την ανακοίνωση της Hellenic Train για την έναρξη του δρομολογίου του Μουτζούρη για τις 22 του μηνός, αλλά το τρενάκι μας λειτουργεί μόνο Σάββατο και Κυριακή. Μετά βγήκε η επόμενη ανακοίνωση ότι τα δρομολόγια που θα ξεκινούσαν ήταν εκείνα του προαστιακού της Αττικής και της Πάτρας. Δεν έχουμε νεότερη ενημέρωση για το πότε, τελικά, θα μπει στις ράγες ο Μουτζούρης», ανέφεραν σχετικά.

Συνεπώς, το θρυλικό τρενάκι, εκτός απροόπτου, δεν θα «σφυρίξει» για την 25η Μαρτίου. Οι τουρίστες που θα επισκεφτούν τη Μαγνησία και το Πήλιο με βάση τα χθεσινά δεδομένα δεν θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τις όμορφες πλαγιές του Πηλίου μέχρι και τις Μηλιές με το θρυλικό τρένο.

ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου