ΤΟΠΙΚΑ

Σε καθεστώς διοικητικής κράτησης οι τρεις Σύριοι

σε-καθεστώς-διοικητικής-κράτησης-οι-τ-926837

Εντοπίστηκαν σε φορτηγό, στη διάρκεια ελέγχου στο Τελωνείο Βόλου

Προσωρινά κρατούμενοι μέχρι την έκδοση των τυπικών εγγράφων που θα τους επιτρέπει για ένα διάστημα να βρίσκονται νόμιμα στην Ελλάδα, είναι τρεις νεαροί Σύριοι, που εντοπίστηκαν μέσα σε φορτηγό στο Τελωνείο του Βόλου και κατέληξαν στο κρατητήριο για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Χθες καταδικάστηκαν από το Αυτόφωρο σε 30 ημέρες φυλάκιση ο καθένας με ένα έτος αναστολή και δήλωσαν στο δικαστήριο πως ο Τούρκος οδηγός του φορτηγού, ο οποίος μετέφερε στον Βόλο βιομηχανικά προϊόντα, δεν γνώριζε πως είχαν κρυφτεί στο φορτίο του. Δήλωσαν στο δικαστήριο πως είναι πολιτικοί πρόσφυγες και καταδιώκονται από το καθεστώς Ασαντ, ενώ όπως είναι γνωστό απέλαση στη Συρία δεν μπορεί να υπάρξει.

Ο ένας εκ των δύο νεαρών είπε πως πλήρωσε 3000 ευρώ σε Τούρκο δουλέμπορο για να τον κρύψει στο φορτηγό και πως ο προορισμός του ήταν η Γερμανία.

«Δεν ξέρουμε πως βρεθήκαμε εδώ πέρα» κατέθεσαν και οι τρεις, που από χθες βρίσκονται σε καθεστώς διοικητικής κράτησης μέχρι να εκδοθούν τα έγγραφά τους και να αποφασίσει η αστυνομία το πότε θα αφεθούν ελεύθεροι.

Στον Εισαγγελέα ο οδηγός

Το φορτηγό με τον Τούρκο οδηγό πέρασε από του Κήπους του Εβρου με το «ανθρώπινο φορτίο» και οι νεαροί έγιναν αντιληπτοί στο Τελωνείο του Βόλου. Ο Τούρκος οδηγός που αρνείται ότι γνώριζε την ύπαρξη των τριών νεαρών μέσα στο φορτηγό οδηγείται την Παρασκευή στον Εισαγγελέα μετά την απολογία του στους άνδρες του Λιμενικού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου