ΤΟΠΙΚΑ

Οι αστυνομικοί δεν ξεχνούν τα θύματα: Δέηση για τους νεκρούς των Τεμπών

οι-αστυνομικοί-δεν-ξεχνούν-τα-θύματα-δ-926820

Ρίγη συγκίνησης όταν οι ένστολοι διάβασαν τη λίστα με τους αδικοχαμένους επιβάτες – 57 λευκά μπαλόνια στον ουρανό

Ρίγη συγκίνησης διαπέρασαν όσους παραβρέθηκαν χθες στην επιμνημόσυνη δέηση, που τελέστηκε στο παρεκκλήσι του Αγίου Αρτεμίου στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας για τους νεκρούς του δυστυχήματος των Τεμπών.

Η πρωτοβουλία ανήκε στην Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Θεσσαλίας, την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας και την Τοπική Διοίκηση Μαγνησίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (IPA).

Μία συμβολική, αλλά και ταυτόχρονα ουσιαστική κίνηση, που μετέφερε το μήνυμα ότι οι αστυνομικοί δεν ξεχνούν τα θύματα της τραγωδίας αφενός και αφετέρου συντάσσονται με το καθολικό αίτημα της κοινωνίας να αποδοθούν ευθύνες και να μην υπάρξει συγκάλυψη.

«Δεν μας δόθηκε δυστυχώς η δυνατότητα τις προηγούμενες ημέρες να συμμετέχουμε στις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις των συμπολιτών μας στον Βόλο. Θέλαμε και εμείς σήμερα να αποτίσουμε φόρο τιμής στους 57 αυτούς νέους ανθρώπους που άδικα και εξαιτίας εγκληματικής κρατικής αμέλειας έχασαν τη ζωή τους. Ελπίζουμε άμεσα να αποδοθεί αυτό που όλη η κοινωνία ζητάει, δηλαδή δικαιοσύνη», επισήμανε στο κλίμα αυτό ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργύρης Διχτάς.

Νωρίτερα, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας Γιώργος Ντιζές, ήταν εκείνος που πρότεινε οι αστυνομικοί να αφήσουν ελεύθερα τα λευκά μπαλόνια που κρατούσαν στη μνήμη των θυμάτων. Όπως ανέφερε θεώρησε καθήκον και υποχρέωση των αστυνομικών να αποτίσουν φόρο τιμής στα 57 θύματα του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών, εκ των οποίων τα περισσότερα νέα παιδιά.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που διαβάστηκε η λίστα «θανάτου» με τα ονόματα των νεκρών επιβατών. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση 57 λευκά μπαλόνια απελευθερώθηκαν στον ουρανό, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής των θυμάτων.

Ξεχωριστή μνεία έγινε στον 20χρονο Βολιώτη φοιτητή που δίνει τη μάχη στην εντατική μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου της Λάρισας. «Οι προσευχές όλων των αστυνομικών τον συντροφεύουν, προκειμένου να κερδίσει τη δύσκολη μάχη που δίνει», ανέφερε συγκινημένος ο κ. Ντιζές.

Τέλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής άδραξε την ευκαιρία και ευχαρίστησε τις Ενώσεις Αξιωματικών Θεσσαλίας, Αστυνομικών Μαγνησίας και Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Μαγνησίας, για την πρωτοβουλία τους προς υλοποίηση της προαναφερόμενης δράσης, κάνοντας παράλληλα ειδική μνεία σε όλους τους αστυνομικούς της Μαγνησίας που από την πρώτη στιγμή αλλά και για αρκετές ημέρες βρέθηκαν στο σημείο της τραγωδίας.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου