ΤΟΠΙΚΑ

Νέο σημείο αφετηρίας στην περιοχή Αναύρου

νέο-σημείο-αφετηρίας-στην-περιοχή-ανα-923585

Για τα λεωφορεία της αστικής γραμμής Νο 3 – Τραβούν… χειρόφρενο στην οδό Πλαστήρα και «χάνονται θέσεις στάθμευσης» διαμαρτύρονται δημότες

Από νέα αφετηρία ξεκινούν και εκεί τερματίζουν από την περασμένη εβδομάδα, τα λεωφορεία της αστικής γραμμής νούμερο 3, στην περιοχή του Αναύρου. Ως σημείο αφετηρίας ορίστηκε η οδός Πλαστήρα, στην εσοχή του δρόμου πάνω από την παραλία του Αναύρου, όπου μέχρι πρότινος στάθμευαν τα αυτοκίνητά τους κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής.

Ουσιαστικά με τη συγκεκριμένη παρέμβαση, ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής για την αποσυμφόρηση του τερματικού σταθμού του Αναύρου, όπου συναντιόντουσαν τρεις αστικές γραμμές, η Νο 1, η Νο 3 και η Νο 15.

Την ανάγκη αποσυμφόρησης του σταθμού, που δεχόταν όλη την επιβάρυνση για την εξυπηρέτηση των επιβατών του αστικού ΚΤΕΛ Βόλου, είχαν επισημάνει κάτοικοι της περιοχής.

Το πρώτο βήμα ήταν η απομάκρυνση της γραμμής Νο 15, το δρομολόγιο της οποίας ολοκληρώνεται στην οδό Αθανασάκη. Τα δρομολόγια της γραμμής Νο 15 αντί να τερματίζουν στον Αναυρο μέσω της οδού Αιολίδος, όπως γινόταν, κάνουν τον κύκλο, μέσω των οδών Αθανασάκη και Πλαστήρα. Με τον τρόπο αυτό θα διασφαλίζεται η προσέγγιση των επιβατών τόσο προς το Νοσοκομείο Βόλου όσο και προς το Μουσείο. Μάλιστα δημιουργήθηκε μία θέση στάσης λεωφορείου στην εσοχή της οδού Αθανασάκη.

Από την περασμένη εβδομάδα, μετακινήθηκε και η γραμμή Νο 3 για την οποία δημιουργήθηκε χώρος αφετηρίας στην οδό Πλαστήρα, στην εσοχή του δρόμου. Είχαν προηγηθεί μάλιστα και παρεμβάσεις τεχνικής φύσης για να μπορεί να στρίβει το λεωφορείο, προς το εσωτερικό τμήμα του δρόμου.

Πλέον, στον τερματικό σταθμό του Αναύρου, παραμένει μόνο η γραμμή Νο 1.

Κάτοικοι της περιοχής πάντως διαμαρτύρονται ότι εξαιτίας της τελευταίας, αλλαγής, της δημιουργίας αφετηρίας δηλαδή στην οδό Πλαστήρα, χάνονται θέσεις στάθμευσης για μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες, κάτι που θα δημιουργήσει έντονο πρόβλημα εξασφάλισης πάρκινγκ κατά την καλοκαιρινή περίοδο, οπότε και η επισκεψιμότητα στη συνοικία αυξάνεται κατακόρυφα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου