ΤΟΠΙΚΑ

Παρών στην απεργιακή συγκέντρωση από τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

παρών-στην-απεργιακή-συγκέντρωση-από-923578

Κάλεσμα στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης 16 Μαρτίου απευθύνει μέσα από την ανακοίνωσή της η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μαγνησίας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται:

«Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ Μαγνησίας, αλλά και όλους τους προοδευτικούς πολίτες του Βόλου να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στην πλατεία Ελευθερίας στις 10.30 πμ την Πέμπτη 16 Μαρτίου, ημέρα πανελλαδικής-πανεργατικής απεργίας που προκήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Το πλαίσιο της απεργίας των εργαζόμενων στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα είναι:

  • να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους.
  • να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής ως κόστος.

Δεν ξεχνάμε ότι αγνοήθηκαν οι προειδοποιήσεις και τα αιτήματα των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο, που μιλούσαν για την ασφάλεια, τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, που προειδοποιούσαν για ένα προδιαγεγραμμένο δυστύχημα.

Οι εργαζόμενοι λοιδορήθηκαν, οι απεργίες τους κηρύχθηκαν καταχρηστικές, τα προβλήματα αυτά θάφτηκαν από τα ΜΜΕ.

Ο ίδιος ο αρμόδιος υπουργός κ. Καραμανλής έλεγε στη Βουλή, λίγες μέρες πριν το δυστύχημα, ότι είναι ντροπή να τίθεται θέμα ασφάλειας στο σιδηρόδρομο.

Ο ΟΣΕ απογυμνώθηκε από προσωπικό σε κρίσιμες θέσεις. Το μόνιμο προσωπικό του μειώθηκε κατά περίπου 40% από το 2019 και μετά! Οι σταθμάρχες ανά βάρδια μειώθηκαν.

Καταργήθηκαν οι πρόσθετες δικλείδες ασφαλείας που αν υπήρχαν θα είχαν αποτρέψει το ανθρώπινο λάθος, ο δευτεροβάθμιος έλεγχος της κυκλοφορίας από την Αθήνα, το τοπικό κέντρο τηλεδιοίκησης στη Λάρισα που καταστραφηκε το καλοκαίρι 2019 και έκτοτε δεν αποκαταστάθηκε ποτέ!

Δεν έχει προχωρήσει το παραμικρό έργο εκσυγχρονισμού των υποδομών. Στο «ψηφιακό» επιτελικό κράτος Μητσοτάκη όλα συνεχίζουν να γίνονται χειροκίνητα, με το έργο της σηματοδότησης-τηλεδιοίκησης να μένει στάσιμο εδώ και 3 χρόνια.

Στο «πάμε και όπου βγει» εμείς απαντάμε με ένα μεγάλο ως εδώ! Δεν θα ανεχθούμε τη συγκάλυψη – Απαιτούμε να έρθουν όλα στο φως.

Δεν ανεχόμαστε να παίζουν άλλο με τις ζωές μας – Απαιτούμε ασφαλείς υποδομές και μεταφορές».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου