ΤΟΠΙΚΑ

Η εσχάτη των ποινών στις μαθήτριες που άσκησαν βία στον καθηγητή τους

η-εσχάτη-των-ποινών-στις-μαθήτριες-που-921181

«Η κατάσταση έχει γίνει πλέον δυσβάστακτη στα σχολεία», λέει η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, Μαρία Γιαννουλή – Το πρωτοφανές περιστατικό θα εξετάσει η τοπική ένωση

Η εσχάτη των ποινών, η αλλαγή δηλαδή σχολικού περιβάλλοντος, επιβλήθηκε στις δύο μαθήτριες γυμνασίου της πόλης, οι οποίες επέδειξαν βίαιη συμπεριφορά σε βάρος καθηγητή τους και έφθασαν στο σημείο να χειροδικήσουν εναντίον τους.

Μετά από ομόφωνη εισήγηση του σχολείου, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης, όρισε τα σχολεία υποδοχής των δύο μαθητριών. Οι δύο 14χρονες που έκαναν στενή παρέα στο προηγούμενο σχολείο, χωρίζονται και θα φοιτήσουν σε διαφορετικά γυμνάσια. «Οι δύο μαθήτριες πήγαν στα σχολεία υποδοχής, όπως ο Νόμος ορίζει. Εκεί, διευθυντές και εκπαιδευτικοί θα φροντίσουν, όπως και οι άλλοι συνάδελφοί τους να διασφαλίσουν ευοίωνο εκπαιδευτικό μέλλον για τις δύο μαθήτριες, όπως άλλωστε όλοι οφείλουμε να κάνουμε για όλους τους μαθητές μας», ήταν το μοναδικό που σχολίασε ο κ. Σαβελίδης ερωτηθείς για το πρωτοφανές στα χρονικά περιστατικό.

Οπως είναι γνωστό, οι δύο μαθήτριες επιδείκνυαν επιθετική συμπεριφορά, σε βάρος συμμαθητών τους αλλά και εκπαιδευτικούς από το προηγούμενο σχολικό έτος. Εφθασαν όμως στα άκρα, όταν πριν από ένα μήνα περίπου, «στόλισαν» με ακατονόμαστες εκφράσεις καθηγητή τους κατά τη διάρκεια διαλείμματος. Η μία εκ των δύο μάλιστα του επιτέθηκε! Εσφιξε τα χέρια της σε γροθιές και άρχισε να τον χτυπά στο στήθος και την κοιλιά. Καθηγήτρια που εκείνη την ώρα έβγαινε μετά το μάθημα από την αίθουσα διδασκαλίας, προσπάθησε να απομακρύνει το κορίτσι που χτυπούσε τον καθηγητή της, με αποτέλεσμα η μαθήτρια να χτυπήσει και την ίδια. Όταν ο καθηγητής γύρισε την πλάτη του για να φύγει και να μη δώσει συνέχεια στο συμβάν, η μαθήτρια πήρε φόρα και πήγε να τον σπρώξει από τις σκάλες. Εκείνος, που αντιλήφθηκε τον κίνδυνο τόσο από την κίνηση της 14χρονης όσο και από το «πρόσεξε!» που του φώναξαν, πήδηξε από μόνος του από τη σκάλα και κατάφερε να κρατηθεί όρθιος χωρίς να τραυματιστεί.

Αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και κινήθηκαν οι διαδικασίες σε βάρος των δύο 14χρονων μαθητριών.

Στο μικροσκόπιο της ΕΛΜΕ Μαγνησίας

«Η κατάσταση πλέον στα σχολεία είναι δυσβάστακτη» ξεσπά η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, Μαρία Γιαννουλή για το πρωτοφανές περιστατικό άσκησης βίας από 14χρονες μαθήτριες σε βάρος καθηγητή τους.

Σύμφωνα με την κ. Γιαννουλή, πάντα υπήρχαν περιστατικά βίας στα σχολεία, πλέον έχουν αυξηθεί και παίρνουν ακραίες μορφές. «Διορίστηκαν στα σχολεία ψυχολόγοι, που είναι ένα θετικό μέτρο. Τι να σου κάνει όμως ένας ψυχολόγος που υπηρετεί σε έξι σχολεία; Ως εκπαιδευτικοί νιώθουμε ανίσχυροι. Βρισκόμαστε στο έλεος μαθητών αλλά και γονέων. Χρειαζόμαστε επειγόντως επιμόρφωση για τον χειρισμό τέτοιων καταστάσεων και επιτέλους κάτι θα πρέπει να γίνει και με το νομικό πλαίσιο και τις ποινές που προβλέπει», ανέφερε η κ. Γιαννουλή.

Όπως σημείωσε το θέμα θα εξεταστεί σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΜΕ Μαγνησίας. «Οφείλουμε να προστατεύσουμε τους συναδέλφους μας», είπε η κ. Γιαννουλή.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου