ΤΟΠΙΚΑ

Εμεινε χωρίς άδεια, πινακίδες και δίπλωμα

εμεινε-χωρίς-άδεια-πινακίδες-και-δίπλ-918435

Πλήρωσε ακριβά το μεθύσι του 45 οδηγός που έκανε «οχτάρια» στον Περιφερειακό

«Δεν καταλάβαινα τι έκανα, δεν θυμάμαι», δήλωσε χθες στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ένας 45χρονος οδηγός που το περασμένο Σάββατο ενώ ήταν μεθυσμένος και έκανε «οχτάρια» στον περιφερειακό, στην περιοχή του Φυτόκου, προκάλεσε «πανικό», όταν έσπευσαν αστυνομικοί να τον συλλάβουν.

Χθες στο δικαστήριο δήλωσε πως είχε πιεί μόνο δύο μπύρες, αλλά από τις καταθέσεις προέκυψε πως ήταν καταφανώς μεθυσμένος και χρειάστηκαν 5 αστυνομικοί, οι οποίοι τον έπιασαν από τα χέρια και τα πόδια, για να τον βγάλουν έξω από το φορτηγάκι του.

«Όχι μόνο δεν έμπαινε στο περιπολικό, αλλά έπεσε και με το κεφάλι στο έδαφος όταν έσπρωχνε έναν συνάδελφο. Οδηγούσε επικίνδυνα, επιτέθηκε σε αστυνομικούς, δεν είχε περάσει ΚΤΕΟ και ήταν εμφανώς μεθυσμένος. Προσπαθήσαμε πέντε άτομα να τον βγάλουμε από το αυτοκίνητό του και κρατούσε σφιχτά το τιμόνι. Είχε δημιουργήσει τέτοια κατάσταση που αναγκαστήκαμε να κόψουμε το ένα ρεύμα κυκλοφορίας στον περιφερειακό για να του βάλουμε χειροπέδες», κατέθεσε αστυνομικός.

Ο 45χρονος αρνήθηκε να υποβληθεί σε αλκοτέστ και άρχισε να σπρώχνει και να χτυπά τους αστυνομικούς όταν προσπάθησαν να τον βάλουν στο περιπολικό, ενώ το σκηνικό επαναλήφθηκε όταν έφτασαν και στην Αστυνομική Διεύθυνση.

Ο 45χρονος αλβανικής καταγωγής έκανε επικίνδυνους ελιγμούς με αποτέλεσμα να προκύψει κοινός κίνδυνος για τους άλλους οδηγούς και τα οχήματα που κινούνταν στον δρόμο του περιφερειακού.

Στο δικαστήριο ζήτησε χθες «χίλια συγγνώμη» και είπε πως 30 χρόνια στην Ελλάδα δεν είχε ποτέ εμπλοκή με την αστυνομία, παρότι είχε καταγγελθεί και για ενδοοικογενειακή βια.

Είπε πως ήταν πιεσμένος ψυχολογικά από την ασθένεια της μητέρας του και δήλωσε πως από φόβο δεν σταμάτησε στο σήμα των τροχονόμων. «Τρόμαξα όταν είδα τα περιπολικά, δεν ξέρω τι έπαθα, αλλά είχα πιει μόνο δύο μπίρες στη δουλειά και ήμουνα νηστικός. Είμαι οικογενειάρχης με δύο παιδιά», δήλωσε στο δικαστήριο και η Εισαγγελέας της έδρας ενοχλημένη του ζήτησε να αναλάβει ως μεγάλος και υπεύθυνος άνθρωπος την ευθύνη του.

Καταδικάστηκε σε 22 μήνες με τριετή αναστολή, του αφαιρέθηκαν για τρεις μήνες άδεια και πινακίδες, του επιβλήθηκε 1200 ευρώ πρόστιμο, ενώ του έχει επιβληθεί από την αστυνομία και η διοικητική ποινή αφαίρεσης διπλώματος για δέκα μήνες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου