ΤΟΠΙΚΑ

Αγωνιστική συγκέντρωση και εκδήλωση από τις Μαχητικές και Ελεύθερες Βόλου

αγωνιστική-συγκέντρωση-και-εκδήλωση-916318

Αγωνιστική συγκέντρωση και πορεία θα πραγματοποιήσουν οι Μαχητικές και Ελεύθερες Βόλου την Τετάρτη 8 Μαρτίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, παρά τους αγώνες και τα δικαιώματα που έχουν καταφέρει οι γυναίκες, η πατριαρχία, ο σεξισμός, η σεξουαλική παρενόχληση, οι διακρίσεις, η βία, οι γυναικοκτονίες, τα κυκλώματα trafficking, η επισφαλής απασχόληση, η φτώχεια, η απλήρωτη οικιακή εργασία συνεχίζουν και βαραίνουν τις γυναίκες

Για τον λόγο αυτό απευθύνουν κάλεσμα σε όλες τις γυναικείες οργανώσεις, στα εργατικά σωματεία και συνδικάτα και στους μαζικούς φορείς της εκπαίδευσης να συμμετέχουν στη φεμινιστική κινητοποίηση που θα γίνει στο προαύλιο του Αγ. Νικολάου στις 18:00.

Επιπλέον, το Σάββατο 4 Μαρτίου, στις 6:00μμ, στο αμφιθέατρο Σαράτση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (παραλιακό συγκρότημα, 3ος όροφος) θα πραγματοποιήσουμε ανοιχτή εκδήλωση με θέμα: «Οι ευθύνες των δικαστικών αρχών και της αστυνομίας στο πατριαρχικό σύστημα – Trafficking, έμφυλη & ενδοοικογενειακή βία».

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:

-Αντωνία Λεγάκη, δικηγόρος της 18χρονης θύματος Trafficking από την Ηλιούπολη

– Έλενα Δημητρίου, νομικός – Μαχητικές & Ελεύθερες Βόλου

-Ελένη Μήτσου -Μαχητικές & Ελεύθερες Αθήνας

Δείτε την αφίσα

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου