ΤΟΠΙΚΑ

Να πληρωθούν κανονικά όσοι δεν μπόρεσαν να δουλέψουν λόγω καιρού

να-πληρωθούν-κανονικά-όσοι-δεν-μπόρεσ-911770

Παράσταση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων στην Επιθεώρηση Εργασίας

Παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας έκαναν εκπρόσωποι εργατικών σωματείων, μετά από καταγγελίες εργαζομένων οι οποίοι λόγω των καιρικών συνθηκών δεν μπορούσαν να μεταβούν στην εργασία τους. Ενώ η εργατική νομοθεσία προβλέπει πως σε τέτοιες περιπτώσεις καταβάλλεται το ημερομίσθιο στον εργαζόμενο κανονικά, αρκετοί εργοδότες ενημέρωσαν τους εργαζόμενους πως τους έβαλαν κανονική άδεια.

Όπως επισημάνθηκε στην επιθεώρηση εργασίας λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών πρέπει να παρθούν όλα τα αναγκαία και απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων τόσο στους χώρους δουλειάς όσο και για την μετακίνησή τους.

«Καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να έρθουν σε επαφή με το σωματείο τους. Σε καμία περίπτωση να μη βάλουμε σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια μας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων, η οποία καταλήγει:

«Ο σύλλογος εμποροϋπαλλήλων ζητεί να εξασφαλιστούν από κράτος κι εργοδοσία όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων και να καταβληθούν στο ακέραιο τα μεροκάματα όλων όσων δεν μπόρεσαν να προσέλθουν στην εργασία τους λόγω καιρικών συνθηκών.

Επίσης να καταβληθούν σε όλους τους γονείς που έμειναν σπίτι με τα παιδιά τους και δεν πήγαν στη δουλειά επειδή τα σχολεία παρέμειναν κλειστά και να μην «χρεωθούν» την ημέρα αυτή σαν ρεπό ή κανονική άδεια».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου