ΤΟΠΙΚΑ

Καλλιάνος: Ετοιμαστείτε για χιονιά στο Πήλιο και τις Σποράδες

καλλιάνος-ετοιμαστείτε-για-χιονιά-στ-908902

«Ποδαρικό» με πτώση της θερμοκρασίας έκανε η πρώτη πιο κρύα εβδομάδα του χρόνου

Στο επίκεντρο χιονοπτώσεων και μεγάλης πτώσης της θερμοκρασίας θα βρεθούν τις επόμενες μέρες το Πήλιο και οι Σποράδες σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του γνωστού μετεωρολόγου, Γιάννη Καλλιάνου.

Σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος προέβλεψε σε σχετική ανάρτηση στα social media, από την ερχόμενη Πέμπτη αναμένονται αρχικά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, οι οποίες από το βράδυ της Παρασκευής όποτε ο καιρός θα γίνει «Βορείου ρεύματος», θα χιονίζει στο Πήλιο και τις Σποράδες, καθώς επίσης στην Εύβοια, την Αττική και Βοιωτία, το Βορειοανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες

και την Κρήτη.

«Σίγουρα δεν θα χιονίσει μέχρι και τις βάρκες! Τα πιο χαμηλά υψόμετρα χιονόπτωσης θα είναι σε περιοχές του Πηλίου, της Βοιωτίας και του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Περίπου πάνω από τα 200-300 μέτρα», προέβλεψε ο κ. Καλλιάνος.

Επίσης εκείνες τις ημέρες θα επικρατεί ψύχος στα ορεινά, ενώ οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς θα προκληθεί παγετός.

Πτώση της θερμοκρασίας

Οι μετεωρολόγοι παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τον Φεβρουάριο συμφωνούν ότι η εβδομάδα που ξεκίνησε είναι η πιο κρύα του φετινού χειμώνα. Χρειάστηκε βέβαια να φτάσουμε στα τέλη Ιανουαρίου για να συμβεί αυτό.

Η θερμοκρασία σημείωση πτώση 8 βαθμών, εξαιτίας πολικού αεροχείμαρρου, που προκαλεί συνθήκες παγετού αλλά και χιόνια σε χαμηλό υψόμετρο.

«Από Πέμπτη – Παρασκευή και στη συνέχεια τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες με συνθήκες παγετού προς τα κεντρικά και βόρεια, οι επικίνδυνοι βοριάδες (πρόσκαιρα νοτιάδες), οι ισχυρές βροχές – καταιγίδες με έμφαση θαλάσσιες – παραθαλάσσιες περιοχές και τα πυκνά χιόνια ακόμη και στα πεδινά», προέβλεψε από την πλευρά του ο έτερος μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

«Δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε ότι νησιά του Αιγαίου μας θα ντυθούν και πάλι στα λευκά αλλά ακόμη και μέσα σε πόλεις θα πέφτει ή και να στρώνεται το χιόνι. Στο τελευταίο μια αυξημένη ετοιμότητα θα πρέπει να υπάρχει και στο νομό Αττικής όπου συγκεντρώνει υψηλές εώς πολύ υψηλές πιθανότητες να δοκιμαστεί από τον ισχυρό χιονιά με τις λεπτομέρειες να ξεκαθαρίζουν τις επόμενες ημέρες», πρόσθεσε ο ίδιος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου