ΤΟΠΙΚΑ

Τους προστάτες τους, Τρεις Ιεράρχες, τιμούν σήμερα εκπαιδευτικοί και μαθητές

τους-προστάτες-τους-τρεις-ιεράρχες-τι-908574

Τους προστάτες των γραμμάτων και της παιδείας, τιμούν σήμερα, εκπαιδευτικοί και μαθητές της Μαγνησίας.

Η κεντρική εκδήλωση για την γιορτή των Τριών Ιεραρχών, προστατών των Γραμμάτων και της Παιδείας, γίνεται σε συνεργασία της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και των διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Τον συντονισμό της εκδήλωσης έχει το 2ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας, αντιπροσωπεία του οποίου θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως.

Στο πλαίσιο του κεντρικού εορτασμού θα τελεστεί Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη, κ. Ιγνατίου, θα γίνει αρτοκλασία υπέρ υγείας των εκπαιδευτικών και θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση υπέρ της ανάπαυσης της ψυχής των εκπαιδευτικών που έχουν φύγει από τη ζωή.

Στη φετινή εκδήλωση θα βραβευτούν και τρεις μαθητές, οι οποίοι με την πράξη τους έγιναν παράδειγμα για όλη τη σχολική οικογένεια και όχι μόνο.

Πρόκειται για τους μαθητές του Γυμνασίου Κάτω Λεχωνίων, Χρήστο Πούλιο και Γιάννη Αναστασίου και τον μαθητή του 5ου ΓΕΛ Βόλου, Κωνσταντίνο Μουράβα, οι οποίοι τον περασμένο Νοέμβριο, βρήκαν και παρέδωσαν στις αρχές πορτοφόλι. Το πορτοφόλι είχαν βρει στο «κορδόνι» όπου οι τρεις παιδικοί φίλοι έκαναν την κυριακάτικη βόλτα τους. Είχαν αναζητήσει προσωπικά έγγραφα του ιδιοκτήτη προκειμένου να έρθουν σε επαφή μαζί του και αμέσως κάλεσαν την αστυνομία.

Για την πράξη τους αυτή μάλιστα, είχαν τιμηθεί από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, σε εκδήλωση που έγινε στον «πύργο» του Μουρτζούκου, παρουσία των γονιών τους αλλά και εκπαιδευτικών τους που ένιωσαν υπερηφάνεια για την πράξη των τριών μαθητών.

Στην ίδια εκδήλωση θα τιμηθούν και δύο συνταξιούχοι σήμερα εκπαιδευτικοί για την προσφορά τους στη δημόσια εκπαίδευση. Πρόκειται για τον φιλόλογο και πρώην διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας, Αλέξανδρο Δημητρόπουλο για το έργο του οποίου θα μιλήσει η σημερινή διευθύντρια Σταματία Ζαφειρίου, και για τον δάσκαλο Δημήτριο Κωνσταντάρα- Σταθάρα, στη ζωή και το έργο του οποίου θα αναφερθεί ο εκπαιδευτικός, Πασχάλης Δήμου.

Στους δύο συγκεκριμένους εκπαιδευτικούς θα απονεμηθεί ο «Χρυσός Σταυρός» της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος για την προσφορά τους στα γράμματα και το ελληνικό δημόσιο σχολείο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου