ΤΟΠΙΚΑ

Εγκαιρη υλοτόμηση για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης τον χειμώνα

εγκαιρη-υλοτόμηση-για-την-κάλυψη-των-α-905559

Και κυρώσεις σε υλοτόμους, που δεν θα είναι συνεπείς, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Ζαγοράς – Μουρεσίου

Αρχίζει από την 1η Ιουνίου και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 15 Σεπτεμβρίου η διαδικασία της ξύλευσης για την κάλυψη των αναγκών σε καυσόξυλα των κατοίκων της περιοχής. Η διαδικασία ξεκινά νωρίς, προκειμένου εγκαίρως οι κάτοικοι να γεμίσουν τις αποθήκες τους για τον χειμώνα και να μην δημιουργηθούν προβλήματα που παρατηρήθηκαν τις προηγούμενες χρονιές.

Το θέμα συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ζαγοράς Μουρεσίου, το οποίο αποφάσισε επίσης, η αποκατάσταση των ζημιών που θα προκληθούν στους αγροτικούς, δασικούς και δημοτικούς δρόμους αλλά και τυχόν ζημιές στα δίκτυα υποδομής ύδρευσης και άρδευσης του δήμου, να γίνει από τους υλοτόμους που θα πραγματοποιήσουν την υλοτομία. Σε περίπτωση μη τήρησης των υποχρεώσεων, θα επισύρεται ποινή αποκλεισμού από κάθε άλλη παρόμοια διαδικασία.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, Αποστόλη Σουλδάτο, πέρυσι υπήρξε πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των κατοίκων της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου. Υπήρξαν προβλήματα και καθυστερήσεις και κάποιες ποσότητες ξυλείας έμειναν στο δάσος. Επιπλέον, όπως ανέφερε, διαπιστώθηκαν πολλές ζημιές στην αγροτική οδοποιία. «Πρέπει να συμμορφωθούν οι δασεργάτες ώστε οι ενδιαφερόμενοι να πάρουν εγκαίρως ξύλα και να υπάρχει αποκλεισμός των υλοτόμων που δεν ήταν συνεπείς. Οι δασικοί δρόμοι θα πρέπει να ελεγχθούν πριν την ξύλευση των καυσόξυλων και οι ζημιές που θα προκύψουν να αποκατασταθούν από τους ίδιους», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος ζήτησε επίσης να καλυφθούν δωρεάν οι ανάγκες σε ξύλα για το Νηπιαγωγείο Κισσού αλλά και να διατεθεί ποσότητα ξυλείας σε απόρους.

Υπέρ της πρότασης ψήφισε το δημοτικό συμβούλιο και όπως αποφασίστηκε η διάθεση ποσότητας ξυλείας στους απόρους θα γίνει μετά από υπόδειξη της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου αλλά και προέδρων των κοινοτήτων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου