ΤΟΠΙΚΑ

Ναυαγοσώστες στο Ανατολικό Πήλιο

ναυαγοσώστες-στο-ανατολικό-πήλιο-905587

Στον αέρα μετά το Πάσχα ο διαγωνισμός για την κάλυψη ακτών – Αυξημένο φέτος το κόστος, λόγω αλλαγών στη νομοθεσία

Ναυαγοσώστες για τις πέντε χαρακτηρισμένες ως πολυσύχναστες ακτές του αναζητεί ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου, ενόψει της έναρξης της νέας κολυμβητικής περιόδου, από την 1η Ιουνίου.

Πέρυσι, οι ακτές του δήμου είχαν μείνει αφύλακτες, με αποτέλεσμα να επιβληθεί πρόστιμο ύψους 160.000 ευρώ περίπου στον Δήμο. Το πρόστιμο ανακλήθηκε καθώς αναγνωρίστηκε ότι οι ακτές δεν έμειναν αφύλακτες με υπαιτιότητα του δήμου, ο οποίος προχώρησε σε τρεις διαγωνισμούς, οι οποίοι απέβησαν άκαρποι. «Πέρυσι υπήρχε και πρόβλημα στελέχωσης των ναυαγοσωστικών εταιρειών, καθώς εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, δεν λειτούργησαν οι σχολές ναυαγοσωστικής και δεν βγήκαν νέοι ναυαγοσώστες», εξηγεί ο αντιδήμαρχος, Αποστόλης Κοντογιώργος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα, θα βγει στον αέρα διαγωνισμός, ύψους 200.000 ευρώ για την εγκατάσταση ναυαγοσωστών σε πέντε παραλίες. Οπως προβλέπεται από την προκήρυξη, θα εγκατασταθούν δύο ναυαγοσώστες στο Χορευτό για πρώτη φορά. Βάσει της νομοθεσίας κάθε ναυαγοσώστης πρέπει να καλύπτει ακτίνα παραλίας 300 μέτρων. «Η παραλία στο Χορευτό είναι μήκους ενός χιλιομέτρου, οπότε εγκαθιστούμε από φέτος και δεύτερο ναυαγοσώστη», αναφέρει ο κ. Κοντογιώργος.

Ναυαγοσώστες επίσης προβλέπονται στις παραλίες Παπά Νερό, Αη Γιάννης, Αγιοι Σαράντα και Μυλοπόταμος. «Η εταιρεία που θα αναλάβει τις παραλίες θα έχει στην ευθύνη της επίσης και την κατασκευή ναυαγοσωστικών πύργων με βάση τις νέες προδιαγραφές και γι’ αυτό αυξήσαμε τον προϋπολογισμό της δαπάνης από τις 130.000 ευρώ πέρυσι σε 200.000 ευρώ φέτος», εξηγεί ο κ. Κοντογιώργος.

Τέλος, σε κάθε παραλία θα υπάρχει σκάφος και θα υπάρχει και ένα κεντρικό το οποίο θα εποπτεύει το σύνολο των παραλιών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου