ΤΟΠΙΚΑ

Δύο καταδίκες για διαρρήξεις στον Βόλο και μία αθώωση

δύο-καταδίκες-για-διαρρήξεις-στον-βόλ-903667

Ποινές κάθειρξης έως 5 ετών επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας σε δύο νεαρούς από τα Φάρσαλα ηλικίας 18 και 21 ετών οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών που διαπράχτηκαν το καλοκαίρι του 2020 στον Βόλο.

Ο τρίτος κατηγορούμενος της υπόθεσης, ηλικίας 22 ετών, κρίθηκε αθώος και απαλλάχτηκε των κατηγοριών.

Οι νεαροί είχαν κριθεί ένοχοι σε πρώτο βαθμό για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπές και είχαν καταδικαστεί σε καθείρξεις έξι ετών και έξι μηνών χωρίς έφεση.

Ωστόσο, χθες στον δεύτερο βαθμό κατέπεσε η κατηγορία της συμμορίας. Ο 18χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας. Θα οδηγηθεί πίσω στην Κασσαβέτεια, όπου κρατείται και θα υποβάλει αίτηση για υφ’ όρον απόλυση.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, ηλικίας 21 ετών, που είναι αδερφός του καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών χωρίς ελαφρυντικό και ο τρίτος, δεν προέκυψε τελικά να έχει συμμετοχή.

Οι καταδικασθέντες συνελήφθησαν τον Ιούλιο του 2020, ενώ έτρεχαν να φύγουν από το κυλικείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στην προσπάθειά τους να διαπράξουν διάρρηξη είχαν γίνει αντιληπτοί από τον φύλακα.

Σε βάρος τους προέκυψε μία κλοπή σε μανάβικο και τρεις απόπειρες κλοπής σε άλλα καταστήματα.

Απολογούμενοι στη δίκη ομολόγησαν μόνο τις απόπειρες κλοπής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου