ΤΟΠΙΚΑ

Εξαφάνιση Γ. Καραμιχαηλίδη: Αναβλήθηκε η δίκη στη Λάρισα

εξαφάνιση-γ-καραμιχαηλίδη-αναβλήθηκ-903677

Αναβλήθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας η δίκη των δύο αλιέων από την Αλόννησο που κατηγορούνται για θανατηφόρα έκθεση σε κίνδυνο από κοινού.

Η υπόθεση αφορά στην εξαφάνιση του 30χρονου Θεσσαλονικιού Γιώργου Καραμιχαηλίδη τον Αύγουστο του 2016 στον όρμο Βότση.

Επρόκειτο να ανεβεί στο ακροατήριο, όμως η μία συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε αναβολή, καθώς ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων δεν μπορούσε να παραστεί στη δίκη για λόγους υγείας.

Πρόκειται για τη δεύτερη αναβολή που δίνεται, η πρώτη είχε ζητηθεί από την πολιτική αγωγή.

Οι δύο αλιείς κατηγορούνται, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου, ότι προκάλεσαν τον θάνατο του νεαρού Θεσσαλονικιού από αμέλεια.

Το μοιραίο απόγευμα ο 30χρονος βρισκόταν στο νησί για διακοπές με τη φίλη του. Αποχωρώντας από το δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμεναν, είπε ότι θα πήγαινε μία βόλτα και θα ξαναγυρνούσε, όμως δεν επέστρεψε ποτέ ξανά.

Μετέβη στον όρμο και στη συνέχεια ανέβηκε σε σκάφος που δεν ήταν δικό του. Οι δύο ψαράδες τον είδαν και του ζήτησαν να αποχωρήσει από αυτό, ενώ εκείνοι βρίσκονται στο δικό τους σκάφος σε απόσταση μερικών μέτρων.

Προς έκπληξή τους ο 30χρονος ξένος αντί να απομακρυνθεί, βούτηξε στη θάλασσα και άρχισε να κολυμπάει προς το μέρος τους φωνάζοντας ακατάληπτα πράγματα, καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Στη συνέχεια προσπάθησε να ανέβει στη βάρκα των ψαράδων, όμως, σύμφωνα με το βούλευμα, ο ένας τον κλώτσησε για να τον απωθήσει και τον άφησε αβοήθητο στο νερό, ενώ ο δεύτερος αδιαφόρησε πλήρως.

Τα ρεύματα της θάλασσας παρέσυραν τον 30χρονο που βρισκόταν στη θάλασσα ενδεχομένως αναίσθητος από το χτύπημα και τον οδήγησαν σε άγνωστο σημείο. Μέχρι σήμερα ο σορός του δεν έχει εντοπιστεί παρά τις αλλεπάλληλες έρευνες.

Από την πλευρά τους, οι αλιείς αρνούνται τις κατηγορίες. Ισχυρίζονται ότι τον είδαν να κολυμπάει προς την έξοδο του όρμου, όταν τον έχασαν από τα μάτια τους.

Κ.Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου