ΤΟΠΙΚΑ

Ακατάλληλη η Περραιβού για λαϊκή αγορά

ακατάλληλη-η-περραιβού-για-λαϊκή-αγορ-900914

Ακατάλληλη και μη λειτουργική για τη φιλοξενία της λαϊκής αγοράς ειδών ένδυσης και υπόδησης, χαρακτηρίζει την οδό Περραιβού, στην οποία στήνονται πάγκοι κάθε Τετάρτη, η Ενωση Μικροπωλητών Βόλου «Γόρδιος Δεσμός» και ζητά αλλαγή της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου.

Σε επιστολή προς τον Δήμο Βόλου και συγκεκριμένα προς τον αντιδήμαρχο Τοπικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Μιχάλη Καπουρνιώτη, οι μικροπωλητές με ομόφωνη απόφασή τους ζητούν να αλλάξει ο δρόμος, διαμαρτυρόμενοι ότι έχουν χάσει την πελατεία τους.

Η Ενωση κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση στην οποία περιλαμβάνονται εννέα δρόμοι για τη διεξαγωγή των λαϊκών αγορών ένδυσης και υπόδησης. Συγκεκριμένα προτείνουν κάθε Τετάρτη και ανά δίμηνο οι λαϊκές να γίνονται στις οδούς Στρατηγού Μακρυγιάννη από Ζάχου μέχρι Βασσάνη, Μεταμορφώσεως από Αναλήψεως μέχρι Γιάννη Δήμου και Καποδιστρίου από Αναλήψεως μέχρι Γαλλίας. Κάθε Πέμπτη και ανά τρίμηνο στη Ν. Ιωνία, στον χώρο της Βαμβακουργίας και στην οδό Φιλαδελφείας σε συνέχεια από τα οπωροκηπευτικά. Κάθε Παρασκευή και ανά δίμηνο να γίνονται στις οδούς Κωνσταντά από Κασσαβέτη μέχρι Καραϊσκάκη, Εθνικής Αντιστάσεως από Τρικούπη μέχρι Περαιβού και Κασσαβέτη από Αναλήψεως μέχρι Μωραϊτίνη. Για το Σάββατο προτείνουν την οδό Λαχανά.

Στην ίδια πρόταση επικαλούνται τον νέο Νόμο που προβλέπει «Πρότυπη Κυριακάτικη Λαϊκή Αγορά» και προτείνουν τη δημιουργία μέσω ΕΣΠΑ σκεπαστής κυριακάτικης αγοράς που θα χωροθετηθεί σε οικόπεδο στην οδό Ορμινίου στη γέφυρα, δίπλα από το ποτάμι.

«Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου μας, εργαζόμαστε για την εξέλιξη των επαγγελματιών πωλητών Λαϊκών Αγορών Βιομηχανικών Ειδών όσον αφορά τα αυτόματα σκίαστρα και σκέπαστρα, την ομαλή λειτουργία της λαϊκής αγοράς και την βελτίωση συμπεριφοράς πολλών συναδέλφων μας προς τους κατοίκους και το καταναλωτικό κοινό.

Μέλημα της νέας Διοίκησης του Σωματείου μας είναι ο εκσυγχρονισμός των λαϊκών αγορών και γι’ αυτό ζητάμε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Καπουρνιώτη να γίνει συνάντηση με τον αντιδήμαρχο κ. Θεοδώρου με θέμα τα προγράμματα ΕΣΠΑ, προκειμένου με την στήριξή σας και την υποστήριξη του γενικού γραμματέα Προγραμμάτων του Υπουργείου Ανάπτυξης να καταφέρουμε να ενταχθούμε σε προγράμματα ΕΣΠΑ με στόχο την εξέλιξη και βελτίωση της εργασίας μας», αναφέρουν στην επιστολή τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου