ΤΟΠΙΚΑ

Υποβρύχιο drone στη Ν. Αγχίαλο

υποβρύχιο-drone-στη-ν-αγχίαλο-899573

Εικόνες του βυθού της θάλασσας από την ακτή του τόπου τους, στην παραλία της Ν. Αγχιάλου, θα έχουν την ευκαιρία να δουν μαθητές των δύο δημοτικών σχολείων της περιοχής στο πλαίσιο περιβαλλοντικής δράσης, που διοργανώνει η αντιδημαρχία Τουρισμού Βόλου.

Το Εργαστήριο Θαλάσσιας Βιολογίας του Τμήματος Γεωπονίας, Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με υπεύθυνο καθηγητή τον Δημήτρη Βαφείδη, πρόκειται να καταδύσει στον βυθό της θάλασσας υποβρύχιο drone, ενώ δεν αποκλείεται να καλέσει και δύτες με τους οποίους συνεργάζεται προκειμένου να βγάλουν από τη θάλασσα μικρούς θησαυρούς και να τους προσφέρουν στους λιλοπούτειους μαθητές. Παράλληλα, θα γίνει επίδειξη και του εναέριου drone που χρησιμοποιεί το εργαστήριο, στο πλαίσιο της μελέτης της θάλασσας.

Η πρωτότυπη δράση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 6 Ιουνίου, μία ημέρα μετά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που τιμάται κάθε χρόνο στις 5 του μήνα, από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, στην παραλία της Ν. Αγχιάλου. Με πρωτοβουλία της αντιδημαρχίας Τουρισμού Βόλου, στην περιβαλλοντική δράση, που θα γίνει σε μία από τις βραβευμένες με «γαλάζια σημαία» ακτές της περιοχής, το «παρών» θα δώσουν πανεπιστημιακοί που ασχολούνται με την επιστήμη της θάλασσας, μαθητές των 1ου Ευγένειου και 2ου Βαρνάλειου Δημοτικών Σχολείων Ν. Αγχιάλου, αλλά και μέλη του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων «Ιππόκαμπος», με τον πρόεδρο, Πέτρο Μπέλλο να μιλά στους μαθητές για την αναπηρία και την αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα, που προσφέρει το πρωτοποριακό σύστημα seatrack, το οποίο, όπως θα εξηγήσει, δεν προσφέρεται για παιχνίδι.

Η αντιδήμαρχος Τουρισμού, Γεωργία Μποντού – Τοκαλή, θα μιλήσει για το πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες» και τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος.

Στη συνέχεια θα δοθούν γάντια και σακούλες σε μαθητές της ε’ και στ’ τάξης των δύο σχολείων, οι οποίοι θα κληθούν να καθαρίσουν την ακτή από σκουπίδια και άχρηστα υλικά.

Οι μαθητές επιστρέφοντας στο σχολείο, θα ζωγραφίσουν εμπνευσμένα έργα από τη δράση και η αντιδημαρχία Τουρισμού Βόλου θα αναλάβει να πλαστικοποιήσει τις ζωγραφιές τους και να τις αναρτήσει σε εμφανή σημεία κατά μήκος της παραλίας της Ν. Αγχιάλου. Σε κάθε έργο θα αποτυπώνονται το όνομα του μαθητή, η τάξη και το σχολείο.

«Με αυτόν τον τρόπο θα «ζωντανέψουμε» την παραλία της Ν. Αγχιάλου και θα ενεργοποιήσουμε όχι μόνο τους μικρούς, αλλά και τους μεγάλους δημότες για την προστασία του περιβάλλοντος. Πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά δράσεων που προγραμματίζουμε στις βραβευμένες με «Γαλάζια Σημαία» ακτές του Δήμου Βόλου, με στόχο την τόνωση της περιβαλλοντικής συνείδησης», σημειώνει η αντιδήμαρχος Τουρισμού, Γεωργία Μποντού – Τοκαλή.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου