ΤΟΠΙΚΑ

Οι γονείς πρέπει να επαγρυπνούν σε θέματα χρήσης του διαδικτύου από ανηλίκους

οι-γονείς-πρέπει-να-επαγρυπνούν-σε-θέμ-89954

Τονίστηκε σε εκδήλωση της Ενωσης Γονέων Βόλου στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας

Οι γονείς θα πρέπει να είναι συνεχώς δίπλα στα παιδιά τους, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη χρήση του διαδικτύου, ήταν το μήνυμα που βγήκε μέσα από εκδήλωση που πραγματοποίησε η Ενωση Γονέων Βόλου σε συνεργασία με το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου.

Ομιλητές ήταν ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Βασίλειος Καραΐσκος, Διοικητής Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου και ο κ. Γεώργιος Ντιζές, Υποδιοικητής Ασφάλειας Βόλου.

Οπως τονίστηκε από τους ομιλητές, η προσοχή στη χρήση του διαδικτύου, τόσο από τους ανήλικους, όσο και τους ενήλικες χρήστες, θα πρέπει να είναι μεγάλη, καθώς ακόμη και στην περιοχή μας, τα περιστατικά για τα οποία επιλαμβάνεται πλέον η Αστυνομία, είναι αρκετά. Βασική υπενθύμιση πρέπει να είναι, πως «ό,τι γράφεται στο διαδίκτυο» μένει για πάντα, έστω και εάν εμείς προχωρήσουμε στη διαγραφή και ίσως κάποια στιγμή για κάποιους, αυτό να προκαλέσει πρόβλημα».

Οπως τονίστηκε, υπήρξαν περιστατικά ανήλικων συμπολιτών που αντιμετώπισαν πρόβλημα με την υπερβολική χρήση του υπολογιστή, γεγονός που έπρεπε να υπάρξει ακόμη και ιατρική βοήθεια. Πέρα από τη θετική πλευρά του ίντερνετ που όλοι την αναγνωρίζουν, όπως τονίστηκε υπάρχει και η αρνητική πλευρά, όπως οι απάτες (κυρίως οικονομικές που αφορούν τους ενήλικες), η διασπορά ψευδών ειδήσεων, οι διαρροές προσωπικών δεδομένων, η παρενόχληση ανήλικων, αλλά και ο εθισμός. Ιδιαίτερη προσοχή όπως τονίστηκε, θα πρέπει να δίνεται και στις αναληθείς αγγελίες, όπου δυστυχώς, αρκετοί όπως αποδείχθηκε συμπολίτες, έπεσαν θύματα απατεώνων, ζητώντας χρήματα μέχρι και… για ανύπαρκτα σπίτια. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη χρήση των κοινωνικών δικτύων και προφίλ, όπου πολλές φορές, παρά τις απαγορεύσεις που ισχύουν, χρησιμοποιούνται και από χρήστες κάτω των 14 ετών, παρουσιάζονται εκβιασμοί, απειλές κ.λ.π. Αυτό πάντως που τονίστηκε από τους ομιλητές, ήταν ότι οι γονείς αποτελούν το πρότυπο των παιδιών και στην χρήση του διαδικτύου, οπότε απαιτείται προσοχή, αλλά και σωστή και άμεση γενικότερα επικοινωνία μεταξύ γονέων- παιδιών.

Σημειώνεται ότι το παρών έδωσαν δεκάδες γονείς, εκπρόσωποι συλλόγων γονέων, αλλά και εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας και μεταξύ άλλων, η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας κα Διαλεχτή Τσιτούμη, αλλά και ο υπεύθυνος του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αντώνης Πλαγεράς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου