ΤΟΠΙΚΑ

Γρήγορες εκτιμήσεις στο χωράφι και άμεσες αποζημιώσεις ζητεί η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων

γρήγορες-εκτιμήσεις-στο-χωράφι-και-άμ-897350

Αποζημίωση στο 100% των καταστροφών, που υπέστησαν οι παραγωγοί στον Αλμυρό και την ευρύτερη περιοχή του Βελεστίνου ζητεί η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας, μετά από επίσκεψη που έκανε στις πληγείσες περιοχές.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θοδωρής Γεωργαδάκης μίλησε για μεγάλη καταστροφή και κάλεσε τον ΕΛΓΑ να προβεί σε άμεση καταγραφή όλων των ζημιών, ώστε στη συνέχεια να αποζημιωθούν οι πληγέντες αγρότες.

Εξέφρασε την αλληλεγγύη του στους παραγωγούς και επισήμανε ότι θα πρέπει ο Οργανισμός να αποζημιώσει το 100% της ζημιάς.

Επανέλαβε επίσης ότι θα πρέπει να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, ώστε να μπορεί να ασφαλίζει και να αποζημιώνει εξ ολοκλήρου την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και τις νόσους.

«Τα αιτήματά μας είναι επίκαιρα όσο ποτέ. Δεν μπορούμε να επιβιώσουμε. Πρέπει να υπάρξουν συνδυασμένες πολιτικές στήριξης της μικρομεσαίας αγροτιάς. Η Πολιτεία πρέπει να προχωρήσει σε μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής, αφορολόγητο πετρέλαιο, να δώσει γενναία επιδότηση αγροεφοδίων και ζωοτροφών και να προχωρήσει στην κατάργηση του ΦΠΑ σε λιπάσματα, ζωοτροφές και στα είδη πρώτης ανάγκης για όλους. Διεκδικούμε κατώτερες εγγυημένες τιμές, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα στους αγρότες», πρόσθεσε ο ίδιος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου