ΤΟΠΙΚΑ

Κομπίνα με «δόκανο» τα αναδρομικά – ΒΟΛΙΩΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΘΥΜΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΠΑΤΗΣ

κομπίνα-με-δόκανο-τα-αναδρομικά-βο-897354

Στα «δίχτυα» 68χρονης από το Κερατσίνι Αττικής έπεσε 65χρονος Βολιώτης, ο οποίος περιμένοντας να λάβει 20.000 ευρώ αναδρομικά (τόσα του έταξαν) από τη σύνταξή του, πλήρωσε 7.000 ευρώ και τώρα τρέχει και δεν φτάνει.

Ο εξαπατηθείς κατέθεσε μήνυση σε βάρος της και εκδικάστηκε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Η δράστης δεν ήταν παρούσα. Καταδικάστηκε ερήμην σε 18 μήνες φυλάκιση για απάτη από κοινού.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η απάτη σημειώθηκε τον Αύγουστο του 2020. Λίγες μέρες πριν τον Δεκαπενταύγουστο η 68χρονη επικοινώνησε με τον 65χρονο συνταξιούχο, ο οποίος έκανε διακοπές στη Σκιάθο. Τού συστήθηκε σαν υπάλληλος του ασφαλιστικού ταμείου των ναυτικών (ΝΑΤ). «Δικαιούστε αναδρομικά ύψους 20.000 ευρώ από το ΝΑΤ για τις περικοπές που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια. Είναι κρίμα να μην τα πάρετε», φέρεται να είπε στον ανυποψίαστο συνταξιούχο.

Με δεδομένο ότι η συζήτηση για τη διεκδίκηση των αναδρομικών βρίσκεται σχεδόν σε καθημερινή βάση στην επικαιρότητα, δεν υποψιάστηκε ο 65χρονο το ενδεχόμενο απάτης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως για να γίνει πιo πειστική η «μαϊμού» υπάλληλος του ΝΑΤ επικαλέστηκε το όνομα και τραπεζικού υπαλλήλου της Σκιάθου.

Η 68χρονη έδωσε στον συνταξιούχο συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό και IBAN. Του είπε να καταθέσει το ποσό των 5.500 ευρώ, υποστηρίζοντας ότι τα συγκεκριμένα χρήματα αναλογούν στον παρακρατηθέντα φόρο που πρέπει να πληρώσει για τα αναδρομικά που θα πάρει. Επιπροσθέτως ζήτησε ποσό 1.500 ευρώ, λέγοντας ότι πρόκειται για την αμοιβή της, για να ολοκληρώσει τη διαδικασία.

Και πάλι ο 65χρονος δεν υποψιάστηκε ότι μπορεί να πρόκειται για κομπίνα. Δεν μπήκε καν στον κόπο να σκεφτεί ότι από κανένα ασφαλιστικό ταμείο δεν θα του ζητούσαν αμοιβή… για να προχωρήσουν τη διαδικασία καταβολής αναδρομικών.

Οι μέρες και οι μήνες περνούσαν, αλλά η επιταγή που του είχαν τάξει δεν έφτανε. Μόλις αναζήτησε να δει τι συμβαίνει, τον έπιασε κρύος ιδρώτας. Οχι μόνο δεν δικαιούταν να λάβει αναδρομικά 20.000 ευρώ από το ΝΑΤ, αλλά είχε πληρώσει και από τις οικονομίες του 7.000 στη 68χρονη.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου