ΤΟΠΙΚΑ

«Θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια»

θέλουμε-να-μάθουμε-την-αλήθεια-895231

Να διαλευκανθούν πλήρως οι ακριβείς συνθήκες θανάτου του 47χρονου εστιάτορα από την Αργαλαστή Δημήτρη Κουτλάγκα ζητεί η οικογένεια του άτυχου άνδρα, που απεβίωσε τον περασμένο Οκτώβριο μετά από αναφερόμενο τροχαίο δυστύχημα, που οικεία του πρόσωπα αμφισβητούν.

Με αφορμή τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Εισαγγελία Βόλου, η οποία σύμφωνα με την εκπομπή «Φως στο Τούνελ» ανοίγει ξανά την υπόθεση από την αρχή, ερευνώντας όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και της εγκληματικής ενέργειας, ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ μίλησε με τον αδελφό του άτυχου εστιάτορα. Ο Δήμος Κουτλάγκας είπε: «Θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια. Να ξέρουμε τι συνέβη το μοιραίο απόγευμα και από κει και πέρα η Δικαιοσύνη θα κρίνει».

Σύμφωνα με το «Φως στο Τούνελ», δύο φίλοι του εστιάτορα, που ήταν μαζί του το απόγευμα της 4ης Φεβρουαρίου 2021 έξω από την Αργαλαστή, τον άφησαν βαριά τραυματισμένο στο Κέντρο Υγείας του χωριού, χωρίς να απαντήσουν στα ερωτήματα των γιατρών για το τι είχε συμβεί.

Στη μητέρα του ισχυρίστηκαν πως είχε πέσει θύμα τροχαίου με τη μηχανή του στον επαρχιακό δρόμο Αργαλαστής – Λεφοκάστρου, μία έρημη περιοχή, χωρίς κατοικίες και κάμερες.

Οταν συγγενείς και φίλοι βρέθηκαν στο σημείο που τους υπέδειξαν, δεν εντόπισαν τη μηχανή του Δημήτρη και από εκεί ξεκίνησε το θρίλερ. Ωρες αργότερα, κάτοικοι του χωριού που περνούσαν από τον ίδιο χώρο, τη βρήκαν στην άκρη του δρόμου, με τα προσωπικά του αντικείμενα τοποθετημένα σ’ αυτήν. Ακόμα και τα κλειδιά της μηχανής του βρίσκονταν στην τσέπη του μπουφάν του, που ήταν άθικτο και προσεκτικά τοποθετημένο.

Ο άτυχος εστιάτορας έδινε μάχη επί μήνες για να κρατηθεί στη ζωή, αλλά οι βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις τον οδήγησαν στον θάνατο.

Ο 47χρονος ταλαιπωρήθηκε και έχασε τη ζωή του. Ο κ. Κουτλάγκας αναφέρει: «Νοσηλεύτηκε στην Εντατική Μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου και στη συνέχεια σε ιδιωτική κλινική στη Λάρισα. Εγινε το μόσχευμα με το κρανίο του και παρουσίασε βελτίωση. Αρχισε να αντιδρά, να αντιλαμβάνεται τα πάντα γύρω του, όμως δεν μπορούσε να μιλήσει λόγω της τραχειοτομής».

Παρά τον αγώνα που έδωσε η οικογένειά του και ο ίδιος προσωπικά, η υγεία του 47χρονου επιδεινώθηκε στη συνέχεια και νοσηλεύτηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Συνολικά 8,5 μήνες μετά ο εστιάτορας υπέκυψε στα τραύματά του.

«Καταστραφήκαμε ψυχικά και οικονομικά και πάνω απ’ όλα χάσαμε τον αδελφό μου. Ζητούμε να τρέξει η έρευνα για να μάθουμε την αλήθεια. Ο Δημήτρης έφερε πάντοτε κράνος, όταν οδηγούσε. Η σορός του δεν είχε ούτε μία γρατζουνιά. Από εκεί και πέρα είμαστε ήσυχοι ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει το έργο της», σημειώνει ο ίδιος.

Από την πρώτη στιγμή της ενημέρωσης για το τροχαίο η οικογένεια κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Ο κ. Κουτλάγκας πέρασε δύο φορές από το σημείο του αναφερόμενου τροχαίου δυστυχήματος πηγαίνοντας για το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής το μοιραίο απόγευμα, όταν τραυματίστηκε ο αδελφός του. Ομως, όπως αναφέρει, δεν είδε τη μηχανή εκεί, όπου εντοπίστηκε αργότερα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου