ΤΟΠΙΚΑ

Τον έφαγαν οι γάτες του!

τον-έφαγαν-οι-γάτες-του-895222

Εικόνες φρίκης αντίκρισαν χθες το μεσημέρι αστυνομικοί του Τμήματος Ρήγα Φεραίου, όταν άνοιξαν την πόρτα σπιτιού 71χρονου στον Ριζόμυλο, που δεν έδινε σημεία ζωής. Ο άτυχος άνδρας ήταν νεκρός στο κρεβάτι του τουλάχιστον δέκα μέρες και η σορός του σε κατάσταση μερικής αποσύνθεσης. Οι γάτες του, που ήταν κλειδωμένες στο σπίτι μαζί του, τρέφονταν από τις σάρκες του.

Πρόκειται για ημεδαπό, που ζούσε για πολλά χρόνια ως μετανάστης στη Γερμανία με την οικογένειά του. Τα τελευταία χρόνια είχε επιστρέψει στη χώρα και νοίκιαζε σπίτι στον Ριζόμυλο, επειδή του άρεσε η περιοχή. Ηταν μόνος του και μοιραία κανένας δεν τον αναζήτησε, όταν τα ίχνη του εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς.

Στην τοπική κοινωνία κάνουν λόγο για ήσυχο άνθρωπο, που δεν ενοχλούσε ποτέ κανέναν. Η αναζήτησή του από την Αστυνομία ξεκίνησε όταν ο σπιτονοικοκύρης του άτυχου άνδρα απευθύνθηκε για βοήθεια γιατί προσπαθούσε να βρει τον 71χρονο και δεν τα κατάφερνε.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ρήγα Φεραίου μετέβησαν άμεσα στην οικία του και όταν άνοιξαν την πόρτα, πετάχτηκαν έξω από το σπίτι πολλές γάτες, ενώ έντονη δυσοσμία κατέκλυσε την περιοχή. Είναι χαρακτηριστικό ότι για την απομάκρυνση της σορού κλήθηκαν να συνδράμουν πυροσβέστες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Β’ ΒΙΠΕ με αναπνευστικές μάσκες.

Οι πυροσβέστες τοποθέτησαν τη σορό σε σάκο και την παρέδωσαν σε γραφείο τελετών για να μεταφερθεί στο νεκροτομείο. Η επιχείρηση διήρκεσε έως το μεσημέρι, ενώ ο ηλικιωμένος βρέθηκε νεκρός γύρω στις 10:30 το πρωί.

Κάτοικοι της περιοχής παρακολουθούσαν τις ενέργειες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας. Δυστυχώς, ο 71χρονος ζούσε απομονωμένα και δεν είχε ιδιαίτερες σχέσεις μαζί τους. Γι’ αυτό και υπάρχουν πολύ λίγα στοιχεία για εκείνον, ενώ παραμένει άγνωστο πότε απεβίωσε.

Οδηγός λεωφορείου του Υπεραστικού ΚΤΕΛ είπε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι τον έβλεπε καθημερινά να παίρνει το λεωφορείο και να επισκέπτεται τον Βόλο. «Το τελευταίο χρονικό διάστημα είχα τουλάχιστον μία εβδομάδα να τον δω», σημείωσε.

Η σορός βρέθηκε στο υπνοδωμάτιό του και συγκεκριμένα στο κρεβάτι. Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, ήταν σε μερική αποσύνθεση. Γείτονες του ηλικιωμένου ανέφεραν ότι είχαν τουλάχιστον δέκα μέρες να τον δουν.

Η Αστυνομία δεν διαπίστωσε διάρρηξη της οικίας του ή εγκληματική πράξη και απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Εντούτοις, όλοι οι χώροι του σπιτιού ήταν αναστατωμένοι από τις γάτες, που αναζητούσαν τροφή και νερό όλο αυτό το διάστημα που ήταν εγκλωβισμένες στο σπίτι.

Για τα ακριβή αίτια θανάτου του 71χρονου το Αστυνομικό Τμήμα Ρήγα Φεραίου διέταξε νεκροψία – νεκροτομή, ενώ αναζητά την οικογένεια του άτυχου άνδρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει έναν γιο που κατοικεί στο εξωτερικό.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου