ΤΟΠΙΚΑ

Τράπεζα αίματος δημιουργούν δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι του Βόλου

τράπεζα-αίματος-δημιουργούν-δικηγόρ-89502

Οι κατά καιρούς εκκλήσεις για χορήγηση αίματος σε συναδέλφους τους που είχαν ανάγκη μετάγγισης, κατέστησαν επιτακτική τη δημιουργία τράπεζας αίματος από τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου και τον Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων Βόλου.

«Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται η άμεση διάθεση αίματος, χωρίς κανείς να αγωνιά για το πού και το πώς θα το βρει. Ο δικηγορικός κόσμος, αποτελούμενος από άτομα ευαισθητοποιημένα, γνωρίζει ότι η αιμοδοσία είναι πράξη ευαισθησίας, πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης. Ότι δίνει την ικανοποίηση της προσφοράς ωφελώντας τον ίδιο τον οργανισμό μας», τονίζει ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου.

Στην προσπάθεια όμως αυτή οι δικηγόροι δεν είναι μόνοι. Συμπαραστάτη στο πλευρό τους βρήκαν το Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων. Από κοινού οι δύο σύλλογοι δήλωσαν ήδη στο Αχιλλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου τη δημιουργία Τράπεζας Αίματος με τη διακριτική επωνυμία «ΘΕΜΙΣ-ΖΩΗ».

Πρώτη αιμοληψία

Από κοινού ανέλαβαν την προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν και κινητοποιήσουν τα μέλη τους. Από κοινού συμφώνησαν για την παρουσία κινητής μονάδας αιμοληψίας στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου στις 13-11-2014 από τις 9 πμ. μέχρι 1μμ.

Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου όρισε υπεύθυνο για την όλη προσπάθεια, πέραν του Προέδρου, το μέλος του Δ.Σ. Λευτέρη Σολιδάκη. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν τη συμμετοχή τους για την αιμοδοσία της 13/11/2014 στην υπάλληλο του Συλλόγου Ελενα Μπαϊράμη.

Υπενθυμίζεται ότι κάθε άνθρωπος μπορεί να γίνει αιμοδότης, εφόσον είναι υγιής κι έχει ηλικία 18-64 ετών, δίνοντας, αν θέλει, αίμα μέχρι και 3 φορές το χρόνο εφοδιαζόμενος με ταυτότητα αιμοδότη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου