ΤΟΠΙΚΑ

Καταθέσεις για τον περίεργο θάνατο

καταθέσεις-για-τον-περίεργο-θάνατο-893281

ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

Κατ’ επείγουσα η προκαταρκτική εξέταση – Οποιος γνωρίζει το παραμικρό, να μιλήσει, ζητεί η οικογένεια μέσω των δικηγόρων της

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προκαταρκτική εξέταση, που διέταξε η Εισαγγελία Βόλου για το αναφερόμενο τροχαίο δυστύχημα τον Φεβρουάριο του 2021, που οδήγησε στον θάνατο τον 47χρονο εστιάτορα από την Αργαλαστή, Δημήτρη Κουτλάγκα, το οποίο αμφισβητείται από την οικογένεια. Σύμφωνα με την εκπομπή «Φως στο Τούνελ», ο εισαγγελέας κάλεσε για ανωμοτί κατάθεση τον φίλο του 47χρονου, που τον εντόπισε τραυματισμένο. Ο δικηγόρος της οικογένειας Επαμεινώνδας Λαδόπουλος μέσω του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ καλεί εκ μέρους της οικογένειας όποιος γνωρίζει το παραμικρό, να μιλήσει.

Σύμφωνα με το «Φως στο Τούνελ», στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας, η οποία είναι κατ’ επείγουσα για τυχόν εγκληματική ενέργεια, ζητήθηκαν ακόμη συμπληρωματικές καταθέσεις από τη μητέρα και τον αδελφό του Δημήτρη Κουτλάγκα, του 47χρονου εστιάτορα, που έχασε άδικα τη ζωή του μετά από ένα μυστηριώδες «τροχαίο». Τις νέες ανακριτικές πράξεις ανέλαβαν αξιωματικοί του Αστυνομικού Τμήματος Νοτίου Πηλίου.

Στις 4 Φεβρουαρίου 2021 δύο φίλοι του άτυχου Δημήτρη, που βρίσκονταν μαζί του, τον εγκατέλειψαν βαριά τραυματισμένο στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, χωρίς να πουν στους γιατρούς τι είχε προηγηθεί.

Στη μητέρα του μίλησαν για τροχαίο με τη μηχανή του. Ισχυρίστηκαν ότι τον βρήκαν τραυματισμένο στον επαρχιακό δρόμο Αργαλαστής – Λεφοκάστρου. Οταν οι συγγενείς έψαξαν στον τόπο για τη μηχανή του, δεν τη βρήκαν. Την εντόπισαν αργά τη νύχτα και όλα έδειχναν «ένα στημένο σκηνικό τροχαίου».

Μάρτυρας: Δεν είδα, δεν άκουσα, δεν ξέρω…

Το «Τούνελ» εντόπισε προχθές και μίλησε με έναν ακόμα βασικό μάρτυρα, φίλο του θύματος, ο οποίος είναι κι αυτός ιδιοκτήτης ταβέρνας. Σύμφωνα με την παρέα που ήταν μαζί του λίγη ώρα πριν το μοιραίο συμβάν, πιθανόν να τον επισκεπτόταν.

Ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά την οποιαδήποτε εμπλοκή του, ενώ αναφέρει πως το θύμα είχε χρόνια να τον επισκεφτεί στην ταβέρνα του.

«Σε εμένα είχε πάνω από τρία χρόνια να έρθει. Οποτε πήγαινα στην πλατεία τον έβλεπα, εκείνη την ημέρα δεν τον είδα. Δεν πέρασε καν έξω από το μαγαζί, δεν τον είδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Μου είπε τα μαντάτα και μου έκλεισε το τηλέφωνο…»

«Αν βρω ποιος ευθύνεται για τον χαμό του παιδιού μου, θα πάρω το δίκιο μοναχή μου. Δε θέλω κανέναν, ούτε εισαγγελέα, ούτε…», είναι τα λόγια της χαροκαμένης μάνας, που ψάχνει να πάρει απαντήσεις.

Η κυρία Νικολέτα, η μητέρα του άτυχου άνδρα, μίλησε επίσης στην εκπομπή και αναφέρθηκε στα «άτομα που «πέταξαν» τον γιο της στο Κέντρο Υγείας και τον παράτησαν εκεί».

«Ηταν απλά πελάτες στο μαγαζί και ειδικά τον έναν από αυτούς ο Δημήτρης τον λυπόταν. Ημασταν κλειστά τότε λόγω του lock down. Εκείνη τη στιγμή εγώ ήμουν ξαπλωμένη και με πήρε τηλέφωνο ο **** και με ενημέρωσε πως τον βρήκαν στον δρόμο και τον πήγαν στο Κέντρο Υγείας. Οταν τον ρώτησα πώς ήταν, μου είπε «παράτα με» και μου έκλεισε το τηλέφωνο. Από τότε δεν τον ξαναείδα. Δεν ήρθε να με ρωτήσει πώς ήταν ο Δημήτρης. Θα μπορούσε να σωνόταν το παιδί, αν καλούσαν ασθενοφόρο. Τον πετάξαν και φύγανε. Το μπουφάν του το βρήκαμε στον δρόμο άθικτο. Επεσε ολόκληρο παλικάρι κάτω και δεν έπαθαν τίποτα τα ρούχα του;», αναρωτήθηκε η τραγική μάνα.

«Ζω με τον φονιά του αδελφού μου…»

Ο αδελφός του άτυχου θύματος, Δήμος Κουτλάγκας, έλειπε στη Γερμανία για δουλειά όταν ο αδερφός του μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο Κέντρο Υγείας.

Ζητεί από όσους γνωρίζουν να «πουν τι έγινε, τίποτα άλλο δεν θέλουμε. Εγώ ζω στην Αργαλαστή και ξέρω ότι υπάρχει ο φονιάς του αδελφού μου ανάμεσά μας. Υπάρχει Θεός και βλέπει…», ανέφερε σε δηλώσεις του.

Η οικογένεια ψάχνει την αλήθεια

Παράκληση της οικογένειας είναι οποιοσδήποτε γνωρίζει το παραμικρό για τον περίεργο θάνατο να μιλήσει.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Επαμεινώνδας Λαδόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Με την ανάδειξη της υπόθεσης ευελπιστούμε να δώσουμε κίνητρο σε μάρτυρες να καταθέσουν οτιδήποτε γνωρίζουν σχετικά, αλλά και στις αρχές να ενσκύψουν επισταμένα στην υπόθεση, ώστε να δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα στοιχεία να προκύψουν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκε ο Δημήτρης Κουτλάγκας».

Είναι πολλά τα κενά σημεία που υπάρχουν στην υπόθεση. «Γιατί αυτοί που δήθεν βρήκαν χτυπημένο τον Δημήτρη δεν κάλεσαν το ΕΚΑΒ και τον μετέφεραν μόνοι τους στο Κέντρο Υγείας; Πώς βρέθηκαν τα κλειδιά από τη μηχανή στο μπουφάν του Δημήτρη μετά το υποτιθέμενο τροχαίο; Γιατί ο αδελφός και η μητέρα του Δημήτρη δεν εντόπισαν το δίκυκλο, όταν πέρασαν από το σημείο λίγη ώρα μετά το συμβάν; Πώς είναι δυνατόν να μην υπάρχει ίχνος τροχαίου ατυχήματος στο σημείο όπου βρέθηκε τραυματισμένος ο 47χρονος; Πώς είναι δυνατόν να έχει εμπλακεί κανείς σε τόσο σοβαρό τροχαίο και τα ρούχα του να μην είναι φθαρμένα και να μη φέρει τραύματα που να παραπέμπουν σε τροχαίο (πχ εγκαύματα, εκδορές); Γιατί οι ιστορίες των μαρτύρων σχετικά με την ημέρα εκείνη είναι τόσο πολύ διαφορετικές;», είναι μερικά από τα ερωτήματα που διατυπώνει.

Μετά το αναφερόμενο τροχαίο δυστύχημα, το οποίο όπως προαναφέρθηκε αμφισβητείται από την οικογένεια, ο Δημήτρης νοσηλεύτηκε επί μακρόν στο Νοσοκομείο Βόλου, έπειτα στο «Απολλώνιο» Κέντρο Αποκατάστασης Λάρισας και εν τέλει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου άφησε την τελευταία του πνοή στις 23 Οκτωβρίου 2021, υποκύπτοντας στα τραύματά του. Στο διάστημα της νοσηλείας του, ο Δημήτριος Κουτλάγκας συνήλθε από το κώμα στο οποίο βρισκόταν και ανέκτησε σε έναν βαθμό τις αισθήσεις του, ωστόσο δεν μπόρεσε ποτέ να ανακτήσει την ομιλία του και να εξηγήσει στις αρχές ή έστω στους οικείους του τι ακριβώς συνέβη το απόγευμα της 4ης Φεβρουαρίου 2021.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου