ΤΟΠΙΚΑ

Ερευνες για τη διπλή ληστεία με απειλή μαχαιριού στον Βόλο

ερευνες-για-τη-διπλή-ληστεία-με-απειλή-88680

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του θρασύτατου κακοποιού

Στιγμές τρόμου χθες τις πρώτες πρωινές ώρες στο κέντρο του Βόλου. Αγνωστος δράστης, που φαινόταν να ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών, επιτέθηκε με μαχαίρι σε 29χρονο ντελιβερά στο κέντρο της πόλης και σε 36χρονο υπάλληλο βενζινάδικου στη Λαρίσης με διαφορά δεκαπέντε λεπτών. «Δώσε τα λεφτά γρήγορα, αλλιώς θα σε σφάξω» είπε στον διανομέα καφέ καπνοπωλείου, ενώ του είχε βάλει το μαχαίρι στον λαιμό. Με παρόμοιο τρόπο άρπαξε τις εισπράξεις και δεύτερου εργαζόμενου. Δεν λυπήθηκε που μάτωναν για το χαρτζιλίκι. Επιβιβάστηκε ακολούθως σε μηχανή και εξαφανίστηκε.

Η πρώτη ληστεία σημειώθηκε στις 3 τα ξημερώματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διανομέας έφευγε από πολυκατοικία στην οδό Δημάρχου Γεωργιάδου με Παγασών μετά από παράδοση αναψυκτικών. Δεν πρόλαβε να εξέλθει από την πόρτα όταν ο ληστής του επιτέθηκε φορώντας κράνος. Δεν κατάλαβε καν πώς συνέβη. Του έβαλε το μαχαίρι στον λαιμό, ενώ το χέρι του έτρεμε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 29χρονος δεν αντιστάθηκε έτσι όπως έβλεπε τη λεπίδα του μαχαιριού να ανεβοκατεβαίνει στον λαιμό του. Φοβήθηκε για τη ζωή του. «Πάρε όλα τα χρήματα. Δεν με νοιάζει», φέρεται να αντέτεινε.

Ο θρασύτατος επιβιβάστηκε σε δίκυκλη μοτοσικλέτα και εξαφανίστηκε, ενώ πάνω από τα μισά χρήματα που είχε αρπάξει, τα 75 από τα 110 ευρώ, του έφευγαν στον δρόμο…

Με παρόμοιο τρόπο αιφνιδίασε στη συνέχεια 36χρονο υπάλληλο σε βενζινάδικο στη Λαρίσης. Φαίνεται ότι τον παρακολουθούσε και όταν είδε ότι ήταν μόνος μέσα στο γραφείο επιτέθηκε. Με απειλή μαχαιριού άρπαξε 350 ευρώκαι εξαφανίστηκε σκορπώντας και πάλι τρόμο.

Κανένας χθες στο βενζινάδικο δεν ήθελε να μιλήσει για το περιστατικό και το κλίμα ήταν παγωμένο.

Στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου σήμανε συναγερμός. Οι αστυνομικοί λάμβαναν από το πρωί καταθέσεις και συγκέντρωναν στοιχεία. Οι αστυνομικοί συνέχιζαν έως αργά χθες το βράδυ τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για χρήστη ναρκωτικών ουσιών. Δεν είναι γνωστό αν είναι ημεδαπός ή αλλοδαπός. Η Αστυνομία αξιοποιεί κάθε πληροφορία για να φθάσει στα ίχνη του καθώς τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του καλύπτονταν από το κράνος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο εργαζόμενοι ήταν χθες σε κατάσταση σοκ. Σίγουρα ο ληστής τούς παρακολουθούσε πριν χτυπήσει ποντάροντας στον αιφνιδιασμό τους. Μάλιστα δεν αποκλείεται να είχε και συνεργούς. Από την Αστυνομία είναι υπό εξέταση όλα τα ενδεχόμενα.

Ο ληστής επέδειξε απίστευτο θράσος. Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγη ώρα πριν ληστέψει τον διανομέα είχε αποπειραθεί να «χτυπήσει» και άλλο ντελιβερά τoυ ίδιου καφέ καπνοπωλείου. Ομως, σε αυτή την περίπτωση δεν τα κατάφερε, καθώς έγινε αντιληπτός γρήγορα. Ο θρασύδειλος τράπηκε σε φυγή όταν ο εργαζόμενος τον είδε και τον κοίταξε άγρια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου