ΤΟΠΙΚΑ

Παράταση κράτησης για Βολιώτη δράστη ένοπλης ληστείας στη Ν. Ιωνία

παράταση-κράτησης-για-βολιώτη-δράστη-94556

Με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών και μετά από πρόταση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Βόλου – Η ληστεία διαπράχθηκε τον περασμένο Αύγουστο

Παράταση προσωρινής κράτησης για επιπλέον έξι μήνες έως και τον ερχόμενο Οκτώβριο αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, μετά από κατεπείγουσα πρόταση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Βόλου για την περίπτωση 20χρονου Βολιώτη δράστη της ένοπλης ληστείας του περασμένου Αυγούστου σε καπνοπωλείο – καφετέρια της οδού Αναπαύσεως.

Ο 20χρονος ήταν ένας από τους τρεις δράστες της ένοπλης ληστείας της 29ης Αυγούστου 2019 στο καπνοπωλείο – καφετέρια της οδού Αναπαύσεως, που ανήκει στον πρόεδρο της Ενωσης Περιπτερούχων Μαγνησίας Βασίλη Τόπα. Ο 20χρονος ήταν εκείνος που πήρε από την ταμειακή μηχανή χρηματικό ποσό 1.400 ευρώ την ίδια ώρα που ο 22χρονος συνεργός του κρατούσε πιστόλι στοχεύοντας την υπάλληλο του καταστήματος και ένας ακόμη βρισκόταν έξω από το κατάστημα φυλώντας… τσίλιες.

Οι τρεις τους εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στην Αφησσο μετά από γιγαντιαία και αστραπιαία κινητοποίηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου και του Αστυνομικού Τμήματος Νοτίου Πηλίου.

Οι τρεις συλληφθέντες που αποτελούν μέλη εγκληματικής ομάδας έχουν απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές με κλοπές ενώ σε νομότυπες έρευνες στις οικίες των δραστών οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα αεροβόλο πιστόλι, 21 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 111 γραμμαρίων, ζυγαριά ακριβείας, το χρηματικό ποσό των 919,30 ευρώ, δύο κράνη και δύο κινητά τηλέφωνα.

Σε βάρος του 20χρονου διατάχθηκε προσωρινή κράτηση στις φυλακές Αυλώνα μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση. Η διάρκεια της προσωρινής του κράτησης έληξε στο τέλος Απριλίου και κανονικά θα έπρεπε να αποφυλακιστεί.

Με κατεπείγουσα πρόταση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Βόλου και απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, παρατάθηκε η προσωρινή κράτηση σε βάρος του 20χρονου για επιπλέον έξι μήνες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου