ΤΟΠΙΚΑ

Στον δρόμο οικογένεια με δύο παιδιά – Τους έγινε έξωση

στον-δρόμο-οικογένεια-με-δύο-παιδιά-τ-885585

Το κατώφλι των δικαστηρίων διάβηκε χθες ένας 32χρονος, ιδιωτικός υπάλληλος, πατέρας δύο παιδιών με τη σύζυγό του να κυοφορεί και το τρίτο, αναζητώντας συνδρομή μετά την έξωση που του έγινε.

Από χθες το ζευγάρι με τα δυο ανήλικα παιδιά τους, με την 32χρονη μητέρα να βρίσκεται στον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης, βρίσκεται σε φιλικό σπίτι.

Το σπίτι τους «σφραγίστηκε». Τους έγινε έξωση για ζημιές που προκάλεσαν στο ακίνητο που νοίκιαζαν στη Χλόη Βελεστίνου και για το οποίο όφειλαν αρκετά ενοίκια.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ιδιοκτήτες του σπιτιού είχαν ζητήσει από το ζευγάρι να αποχωρήσει από το σπίτι, διότι θέλουν να το αξιοποιήσουν για ιδιοκατοίκηση. Οι ίδιες καλά πληροφορημένες πηγές λένε πως οι σχέσεις μεταξύ ιδιοκτητών και ενοικιαστών δεν ήταν οι καλύτερες. Όχι μόνο λόγω των οφειλών σε ενοίκια, αλλά διότι «στο σπίτι έγιναν πολλές ζημιές, υποβαθμίστηκε η αξία του. Δεν υπάρχει τίποτα, βομβαρδισμένο τοπίο. Όλα είναι διαλυμένα μέσα, και επιπροσθέτως, όποτε επιδιώξαμε να συνομιλήσουμε με τον νοικάρη, δεν υπήρξε δυνατότητα συνεννόησης», σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες.

Οι ίδιοι προσέφυγαν στη δικαιοσύνη δύο φορές. Με ισάριθμες δικαστικές αποφάσεις από το περασμένο καλοκαίρι ορίζονταν συγκεκριμένη προθεσμία στην οικογένεια, ώστε να μπορέσει να αναζητήσει αλλού στέγη και να αποχωρήσει από το σπίτι. Η απόφαση είχε θυροκολληθεί. Η προθεσμία έληξε, με αποτέλεσμα χθες παρουσία δικαστικού κλητήρα και αστυνομικού το σπίτι να «σφραγιστεί», με τα υπάρχοντα όλα της οικογένειας μέσα.

Ο 32χρονος ενοικιαστής υποστηρίζει ότι κατέβαλε τα 800 ευρώ για τα ενοίκια που χρωστούσε και ότι το μόνο που θέλει τώρα, είναι να μπορέσει να πάρει τα πράγματα πίσω, για να «στήσει» το νοικοκυριό του σε άλλη στέγη.

Η οικογένεια προσωρινά βρήκε καταφύγιο σε φιλικό σπίτι. Ωστόσο ο 32χρονος πατέρας χθες μιλώντας στους δημοσιογράφους, έξω από τα δικαστήρια, είπε ότι «βρίσκεται σε απόγνωση, καθώς δεν είναι δυνατόν να μείνει η οικογένειά του επ’ άπειρον σε φίλους».

Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που θέλησε να επισκεφτεί τον Εισαγγελέα υπηρεσίας, ζητώντας συνδρομή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως, στον 32χρονο συνεστήθη να απευθυνθεί στην πρόνοια, προκειμένου να διερευνήσει αν δικαιούται επίδομα στέγης και όποιες άλλες κοινωνικές παροχές για να βοηθηθεί.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου