ΤΟΠΙΚΑ

Ελάχιστα ραντεβού για επανέλεγχο μαστογραφίας στο Νοσοκομείο του Βόλου

ελάχιστα-ραντεβού-για-επανέλεγχο-μασ-885268

Οποιος δεν έχει βιώσει την αγωνία του καρκινοπαθούς, που έχει ολοκληρώσει τις θεραπείες και χρειάζεται να κάνει διαρκείς επανελέγχους, ώστε να προλάβει τυχόν υποτροπή, αδυνατεί να κατανοήσει το δράμα, που βιώνουν συμπολίτισσες, που σπεύδουν να κλείσουν ραντεβού για επανέλεγχο μαστογραφίας στο Νοσοκομείο Βόλου και φεύγουν με άδεια χέρια.

Δεν υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό και τα ραντεβού που κλείνονται από το ακτινοδιαγνωστικό τμήμα είναι ελάχιστα. Μόλις «ανοίγουν», αυτομάτως «κλειδώνουν».

Αυτή την εικόνα μάς μετέφερε χθες η αδερφή καρκινοπαθούς, που με το παραπεμπτικό που είχε από τον ογκολόγο που την παρακολουθεί έσπευσε στο Νοσοκομείο για να κλείσει ραντεβού για τον Οκτώβριο, όμως ήταν ήδη όλα κλεισμένα. Οπως ενημερώθηκε, για τον επόμενο μήνα το τμήμα δήλωσε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν πολλές μαστογραφίες για επανέλεγχο, επειδή το τμήμα έχει υπό την ευθύνη του και όλες τις άλλες ακτινοδιαγνωστικές εξετάσεις.

Η συμπολίτισσα διαμαρτυρήθηκε. Υπογράμμισε ότι δεν είναι δυνατόν σε έναν νομό με περίπου 200.000 κατοίκους να είναι περιορισμένος ο αριθμός των εξετάσεων επανελέγχου στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου σπεύδει να βρει «καταφύγιο» όποιος δεν έχει χρήματα να πληρώσει για να απευθυνθεί σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.

«Είναι απαράδεκτο και απάνθρωπο να έχει ο ασθενής το παραπεμπτικό στο χέρι από τον αρμόδιο γιατρό, να πρέπει να κάνει επανέλεγχο για καρκίνο του μαστού και τα ραντεβού να είναι περιορισμένα, λόγω έλλειψης προσωπικού. Ας προσλάβουν επιπλέον ακτινολόγους. Δεν φταίνε οι πολίτες, που αντιμετωπίζουν τόσο σοβαρά προβλήματα να πληρώνουν το τίμημα», ανέφερε η ίδια σε επικοινωνία με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, εκφράζοντας το παράπονό της.

Να σημειωθεί πως την τρέχουσα χρονική περίοδο τρέχει σε όλη τη χώρα το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά», που δίνει τη δυνατότητα για δωρεάν μαστογραφία. Απευθύνεται όμως σε γυναίκες από 50 έως 69 χρόνων. Για όλες τις υπόλοιπες ηλικιακές κατηγορίες η διαδικασία της μαστογραφίας γίνεται με παραπεμπτικό από γιατρό ή απευθείας με πληρωμή.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου