ΤΟΠΙΚΑ

Χρήστος Στεφόπουλος: Ο δήμος Βόλου δεν ξεχνά τον μεγάλο ευεργέτη

χρήστος-στεφόπουλος-ο-δήμος-βόλου-δεν-884562

Τον μεγάλο φιλάνθρωπο του Βόλου, που έφυγε πριν από δύο περίπου χρόνια από τη ζωή, αφήνοντας τεράστια παρακαταθήκη προσφοράς και αλληλεγγύης, τον αείμνηστο Χαράλαμπο Τσιμά, τίμησε για μία ακόμη φορά ο Δήμος Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Με εισήγηση του αντιδημάρχου Δημοτικών Κοιμητηρίων και Ν. Ιωνίας Χρήστου Στεφόπουλου, συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η παραχώρηση τάφου τιμής ένεκεν στον Χαράλαμπο Τσιμά. «Είναι η ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης για την τεράστια προσφορά του», αναφέρει ο κ. Στεφόπουλος για τον ευεργέτη της πόλης, το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο του οποίου συνεχίζει η οικογένειά του.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Βόλου Χρήστο Στεφόπουλο, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου υπάρχει η δυνατότητα παραχώρησης τάφων τιμής ένεκεν σε όλα τα κοιμητήρια του Δήμου για τον ενταφιασμό προσώπων και μόνο αυτών με ιδιαίτερη εθνική, κοινωνική, πνευματική, καλλιτεχνική, θρησκευτική ή πολιτική δράση, καθώς και δωρητών. Αυτό ψήφισε χθες Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο Βόλου, τιμώντας τη μνήμη μιας ακτινοβόλας προσωπικότητας, που διακρίθηκε για την αγάπη του προς τον συνάνθρωπο. «Δεν ξεχνάμε τους μεγάλους ευεργέτες της πόλης μας και είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε τιμώντας τη μνήμη του», σημειώνει ο κ. Στεφόπουλος, ο οποίος διατηρεί επαφές με την οικογένεια του Χαράλαμπου Τσιμά.

Ο μεγάλος φιλάνθρωπος του Βόλου, άριστος οικογενειάρχης, στοργικός σύζυγος, πατέρας και παππούς, ήταν γνωστός και ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους, δεύτερος πατέρας για ορφανά, αναξιοπαθούντες, ανήμπορους γέροντες, ανθρώπους που αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας, προσφέροντας γενναιόδωρα τη βοήθειά του.

Χαρισματικός άνθρωπος, προσωπικότητα ακτινοβόλα, διακρίθηκε για την καλοσύνη, το χαμόγελο, την αγάπη του για τον συνάνθρωπο, τον πάσχοντα, τον άπορο, η οποία μεταφράστηκε σε αμέτρητες δωρεές, που έγραψαν με χρυσά γράμματα το όνομά του στην πόλη και στις καρδιές όσων είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν.

«Προσφέρω με την αγάπη μου στους συνανθρώπους μου. Πιστεύω ότι όλοι πρέπει να είμαστε ευαισθητοποιημένοι για να βοηθούμε τους συνανθρώπους μας. Ζω με το όραμα να δημιουργήσω κάτι για τους συνανθρώπους μου και παρακαλώ να με αξιώσει ο Θεός να το δω τελειωμένο», τα λόγια του, που καταγράφηκαν σε αμέτρητα ρεπορτάζ του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, τα οποία περικλείουν όλο το νόημα της ζωής του.

20ετής και πλέον προσφορά

Η 20ετής και πλέον προσφορά του αποτυπώνεται στην εισήγηση του κ. Στεφόπουλου για τις πιο σημαντικές δωρεές, στις οποίες είχε προχωρήσει:

 1. Δωρεά δύο μηχανημάτων αιμοκάθαρσης στη μονάδα τεχνητού νεφρού του Νοσοκομείου Βόλου.
 2. Προτομή του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στο προαύλιο της Μητρόπολης του Βόλου.
 3. Προτομή του Νίκου Γούναρη στην κοινότητα Ζαγοράς.
 4. Επέκταση πτέρυγας στο Γηροκομείο Καναλιών Μαγνησίας.
 5. Δωρεά πυροσβεστικού οχήματος στις Ειδικές Δυνάμεις Μαγνησίας.
 6. Δωρεά δύο οχημάτων στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας.
 7. Χρηματική ενίσχυση και ανακαίνιση αίθουσας για παιδιά με κινητικά προβλήματα στην ΕΛΕΠΑΠ Βόλου.
 8. Χρηματική ενίσχυση για αποπεράτωση Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Δράκειας.
 9. Δωρεά 2,5 τόνων ελαιολάδου στους πολυτέκνους Μαγνησίας.
 10. Δωρεά σημαντικού ποσού στον Σύλλογο ΑΜΕΑ «Ιππόκαμπος» για την αγορά αυτοκινήτου μεταφοράς ατόμων με ειδικές ανάγκες.
 11. Ολοκληρωτική ανακατασκευή τριών πτερύγων για τη λειτουργία της Ογκολογικής Μονάδας και αγορά εξοπλισμού στο Νοσοκομείο Βόλου.
 12. Πλήρης ανακατασκευή του Ξενώνα Φιλοξενίας των συγγενών των ασθενών στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου και αγορά εξοπλισμού.
 13. Δωρεά σε δύο Δημοτικά (1ο Δημοτικό Σχολείο, 31Ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου και σε Γυμνάσιο του Βόλου) για τη δημιουργία πρότυπων εργαστηρίων πληροφορικής (δέκα σύγχρονοι Η/Υ, εκτυπωτές, προτζέκτορας, διαδραστικός πίνακας και πολυμηχάνημα – εκτυπωτής).

Αμέτρητες τιμητικές διακρίσεις

Αμέτρητες οι τιμητικές διακρίσεις, που απονεμήθηκαν στον Χαράλαμπο Τσιμά, ως έκφραση ευγνωμοσύνης για όλα όσα προσέφερε στην περιοχή.

Εν ζωή τιμήθηκε με το Χρυσό Κλειδί της πόλης του Βόλου, ενώ ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος του είχε προσφέρει και το ομοίωμα της Αργούς.

Την ανώτατη τιμητική διάκριση της Μητρόπολης Δημητριάδος, τον Χρυσό Σταυρό, του απένειμε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της τοπικής Εκκλησίας για την πολύτιμη προσφορά του.

Τιμητικές πλακέτες του είχε απονείμει η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας τον Ιανουάριο του 2020 και τον Οκτώβριο του 2014 για την προσφορά του, καθώς ενίσχυσε την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, την ΟΠΚΕ με δύο ΙΧ και τη Διεύθυνση με τρία φωτοαντιγραφικά μηχανήματα, ενώ με κάθε ευκαιρία έστελνε μηνύματα ενότητας.

Αμέτρητες οι τιμητικές διακρίσεις, που του απένειμαν τοπικοί φορείς, σύλλογοι, τα ιδρύματα που ευεργέτησε, με τις θερμές ευχαριστίες των αποδεκτών κάθε δωρεάς να του προκαλούν έντονη συγκίνηση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου