ΤΟΠΙΚΑ

Συνεδρίασε η ολομέλεια του ΠΑΣΟΚ στη Ζαγορά

συνεδρίασε-η-ολομέλεια-του-πασοκ-στη-ζ-884581

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Ζαγορά, ολομέλεια σε επίπεδο Τοπικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Μαγνησίας. Η Οργάνωση Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου συνεδρίασε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου που παραχώρησε ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου, έπειτα από πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Ζαγοράς-Μουρεσίου σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας. Η ολομέλεια πραγματοποιήθηκε παρουσία στελεχών της Ν.Ε., της Κ.Π.Ε. από τη Μαγνησία, πολιτευτών – υποψηφίων Βουλευτών Μαγνησίας το 2019. Στην ολομέλεια της Οργάνωσης στη Ζαγορά παρών και βασικός εισηγητής ήταν ο Μιχάλης Τζελέπης – Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Παρόντες ήταν και μέλη και φίλοι από διάφορα χωριά του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου, αυτοδιοικητικά στελέχη και συνεταιριστές.

Ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής, Νίκος Πολίτης, έλαβε το λόγο από τον Γραμματέα της Τ.Ο. Σπανό Δημήτρη, που άνοιξε τη διαδικασία καλωσορίζοντας τους παριστάμενους και πραγματοποίησε σύντομο απολογισμό δράσεων της Νομαρχιακής, ιδιαίτερα για τη περιοχή ενώ επισήμανε τη καινοτομία που φέρνει η πλατφόρμα του Κινήματος «DigitalSociety.gr» καλώντας όλους να μπουν και να συμμετέχουν. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Παναγιώτης Κουτσάφτης. Στη συνέχεια έγινε αναλυτική εισήγηση για τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ από τον Μιχάλη Τζελέπη με έμφαση στα ζητήματα του πρωτογενή τομέα και των κατοίκων περιοχών εκτός αστικών κέντρων. Κατόπιν πραγματοποιήθηκαν τοποθετήσεις από μέλη της Τοπικής Οργάνωσης, από μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και από πολιτευτές του ΠΑΣΟΚ. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία που έχει για μικρές κοινωνίες ο ανοιχτός πολιτικός διάλογος του κόμματος.

Αναφέρθηκαν τα συμπεράσματα από την επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, με αφορμή και προηγούμενες δράσεις της Νομαρχιακής Επιτροπής αλλά και τις δράσεις για το εθνικό σύστημα υγείας που το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής υλοποιεί πανελλαδικά στη μνήμη της αείμνηστης Προέδρου Φώφης Γεννηματά. Συζητήθηκε επίσης το συνεργατικό μοντέλο στον αγροτικό χώρο, που προώθησε το Κίνημα κατά τις περιόδους διακυβέρνησης και οι προτάσεις για το μέλλον, με αφορμή την επίσκεψη στον πασίγνωστο από τα μήλα Αγροτικό Συνεταιρισμό ΖΑΓΟΡΙΝ, ενώ αναφέρθηκαν και τα προβλήματα των ορεινών και μειονεκτικών Δήμων με αφορμή κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε ο κος. Τζελέπης, ο Γραμματέας της Ν.Ε., η Αναπληρώτρια Γραμματέας της Ν.Ε. Σούλα Βακουφτσή και ο Γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής με τον Δήμαρχο.

Την συζήτηση έκλεισε ο Γραμματέας της Ν.Ε. με τη δέσμευση ότι ο Διάλογος θα συνεχιστεί. Στο σημείο αυτό προσκάλεσε τα μέλη της περιοχής να προγραμματίσουν δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στον Δήμο Αλμυρού σε συνεργασία με την Νομαρχιακή Μαγνησίας. Όλοι συμφωνήσαμε στο γεγονός πως πρέπει να γίνει σοβαρή δουλειά σε κάθε χωριό και ιδιαίτερα στην παρουσίαση των θέσεων μας στους νέους. Το διακύβευμα της κάλπης των επερχόμενων εκλογών θα είναι Δημοκρατική Ανατροπή ή ανοχή στην αδικία και στην ασυδοσία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου