ΤΟΠΙΚΑ

Εκλογή εξωτερικών μελών: Ξανά «μαύρος καπνός» στο Πανεπιστήμιο

εκλογή-εξωτερικών-μελών-ξανά-μαύρος-884334

«Μαύρος καπνός» βγήκε ξανά από την αίθουσα συνεδριάσεων των έξι εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που συνεδρίασαν χθες προκειμένου να εκλέξουν τα πέντε εξωτερικά μέλη με τα οποία θα συνδιοικήσουν.

Ούτε κατά τη χθεσινή, τέταρτη κατά σειρά, συνεδρίαση κατέστη δυνατή η εκλογή έστω και ενός εξωτερικού μέλους, αφού κανείς από τους 17 υποψηφίους δεν συγκέντρωσε την πλειοψηφία των 4/6 που απαιτεί ο νόμος. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη χθεσινή συνεδρίαση απουσίαζε ένα από τα έξι εσωτερικά μέλη που νόσησε από κορονοϊό και πάλι όμως δεν εξασφαλίστηκε η απαιτούμενη πλειοψηφία.

Σε αυτό το πλαίσιο και όπως ο νόμος ορίζει, οι συνεδριάσεις θα συνεχιστούν μέχρι… τελικής πτώσης. Μέχρι δηλαδή κάποια από τις δύο παρατάξεις που ισοψηφούν με τρία μέλη η κάθε μία στο Συμβούλιο Διοίκησης να κάνει πίσω και να ψηφίσει «εκλεκτό» από την άλλη όχθη.

Οσο η εκλογή των πέντε εξωτερικών μελών συναντά αδιέξοδο, τόσο εντείνεται η ανησυχία περί «ακυβερνησίας» στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Θα πρέπει πρώτα να συγκροτηθεί το 11μελές συμβούλιο διοίκησης, πριν υποβληθούν υποψηφιότητες για τη θέση του πρύτανη του ιδρύματος.

Στον νόμο, δεν υπάρχει πρόβλεψη για το τι μπορεί να γίνει σε περιπτώσεις ισοψηφίας, με αποτέλεσμα οι συνεδριάσεις να συνεχίζονται και αποτέλεσμα να μη βγαίνει.

Το κλίμα είναι βαρύ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με ακαδημαϊκούς να μιλούν για έναν νόμο έκτρωμα, που οδηγεί το ίδρυμα σε πρωτοφανείς καταστάσεις και να υποστηρίζουν ότι έρχονται και χειρότερες ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έως και χθες η όποια πληροφόρηση προέρχεται μόνο από διαρροές. Τα έξι εσωτερικά μέλη δεν έχουν ενημερώσει επίσημα για τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ή τα πρόσωπα που προκρίνονται ανάμεσα στους 17 υποψηφίους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συνεδριάσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου