ΤΟΠΙΚΑ

Εγινε ξανά… δρόμος, διαδρομή στο Σαρακηνό που είχε μετατραπεί σε χωματερή

εγινε-ξανά-δρόμος-διαδρομή-στο-σαρα-883734

Εγινε ξανά… δρόμος, ολόκληρη διαδρομή στην περιοχή του Σαρακηνού, απ’ όπου κτηνοτρόφοι έχουν πρόσβαση στα ποιμνιοστάσιά τους ενώ αποτελεί εναλλακτική διαδρομή για τις σχολές στο Φυτόκο.

Τμήμα του δρόμου, όπως αποτυπώνεται στις φωτογραφίες του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βόλου, είχε μετατραπεί σε ανεξέλεγκτη χωματερή με τους τόνους τα μπάζα να κλείνουν ολόκληρο τμήμα του οδοστρώματος.

Είναι ένα από τα σημεία για τα οποία ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας Δήμου Βόλου, Αποστόλης Μαλαματίνης είχε δώσει εντολή σε εργολάβο να καθαρίσει, καθώς είχαν μετατραπεί σε ανεξέλεγκτες χωματερές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο συγκεκριμένο σημείο, κάθε χρόνο εκδηλώνονταν πυρκαγιές. Τουλάχιστον σε δέκα περιστατικά πυρκαγιών κινητοποιούνται κάθε καλοκαιρινή περίοδο πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να αποτρέψουν τυχόν κινδύνους για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

Οι εργασίες καθαρισμού του σημείου, διήρκησαν τρεις ολόκληρες ημέρες. Περίπου χίλιοι τόνοι μπάζων και σκουπιδιών απομακρύνθηκαν από το σημείο με γερανοφόρα οχήματα. Χαρακτηριστικό είναι ότι χρειάστηκαν 100 δρομολόγια φορτηγών για την απομάκρυνση των μπαζών μέχρι να καθαριστεί ο δρόμος και να αποκατασταθεί με ειδικό υλικό.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί πλήρης αποκατάσταση δημοτικού οικοπέδου στην περιοχή της Μπουρμπουλήθρας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες καθαρισμού σε διάφορα σημεία στην περιοχή του Σωρού.

ΕΛ. ΧΑΝ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου