ΤΟΠΙΚΑ

«Μαϊμού» τα κτήματα στην Αρτα

μαϊμού-τα-κτήματα-στην-αρτα-881365

Το κομπόδεμα 16.000 ευρώ «κλαίει» μία οικογένεια από τη Σκιάθο, που πείστηκε να επενδύσει στην Αρτα στην παραγωγή φρούτων και έπεσε θύμα απατεώνα.

Το αξιοσημείωτο είναι πως ο άνθρωπος, που έπαιξε το άσχημο παιχνίδι σε βάρος της, δεν είναι άγνωστος, καθώς πρόκειται για υπάλληλο, που απασχολούνταν επί χρόνια στις δύο επιχειρήσεις, που διατηρούσε η οικογένεια στο νησί του Παπαδιαμάντη. Πρόκειται για έναν 52χρονο αλλοδαπό, αλβανικής καταγωγής, που «δάγκωσε» τα αφεντικά του και έγινε «καπνός».

Ο 52χρονος καταδικάστηκε ερήμην από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε φυλάκιση τριών χρόνων (παραμένει αγνώστου κατοικίας) για απάτη κατ’ εξακολούθηση. Το δικαστήριο επίσης του επέβαλε τον όρο να καταβάλει στους παθόντες, που τον κατήγγειλαν, το ποσό των 9.500 ευρώ.

Με τα όσα αποκάλυψαν στο δικαστήριο η σύζυγος του ιδιοκτήτη των δύο επιχειρήσεων στη Σκιάθο και οι κόρες του, αναφορικά με το πώς έστησε σε βάρος τους την απάτη ο 52χρονος, φάνηκε ότι είχε σχεδιάσει τα πάντα.

Ο πατέρας της οικογένειας και ιδιοκτήτης των επιχειρήσεων, τις οποίες διατηρούσε μαζί με τις κόρες του, αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Θέλοντας όμως να δοκιμάσει την τύχη του και σε άλλο επαγγελματικό τομέα συζητούσε διάφορα επενδυτικά σχέδια.

Ο 52χρονος υπάλληλός του τον έπεσε να αγοράσει κτήματα στην Αρτα και να καλλιεργεί μανταρίνια, ελιές και πορτοκάλια, τα οποία, όπως του έλεγε, είναι ιδιαίτερα προσοδοφόρα.

Για να γίνει πιο πιστευτός μάλιστα προσποιήθηκε ότι είχε έναν γνωστό στην Αρτα, με τον οποίο τάχα επικοινωνούσε για τη μίσθωση των κτημάτων.

Για να «κλείσει» τη δουλειά πήρε από το αφεντικό του συνολικά 16.000 ευρώ, τα μισά μετρητά και τα υπόλοιπα μέσω τραπεζικού λογαριασμού.

Οι εβδομάδες περνούσαν, δίχως να υπάρχει ενημέρωση για την πορεία της μίσθωσης των κτημάτων. Η μία από τις κόρες του ζευγαριού αποφάσισε να μεταβεί στην Αρτα και έτσι αποκαλύφτηκε η απάτη. Ο 52χρονος δεν είχε μισθώσει κανένα κτήμα, κανείς δεν ήξερε τίποτα επ’ αυτού.

Αναζήτησε επανειλημμένα τον 52χρονο, που είχε φύγει από το νησί, αλλά ήταν άφαντος. Είχε γίνει «καπνός», με την οικογένεια να καταθέτει μήνυση σε βάρος του, η οποία εκδικάστηκε προχθές.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου