ΤΟΠΙΚΑ

Πανυγειονομική απεργία στις 20 Οκτωβρίου

πανυγειονομική-απεργία-στις-20-οκτωβρί-881282

Απώλειες στο εισόδημά τους σε ποσοστό πάνω από το 40%, δηλώνουν ότι έχουν υποστεί οι νοσοκομειακοί γιατροί στα χρόνια των μνημονίων, ενώ την ίδια στιγμή όλες οι κυβερνήσεις αποφεύγουν, όπως λένε, να ενισχύσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τα νοσοκομεία με μόνιμο προσωπικό.

Στην απεργία θα συμμετάσχει η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών ν. Μαγνησίας, καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο Νίκο Χαυτούρα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το νοσοκομείο Βόλου και τα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας εξαιτίας της υποστελέχωσης είναι σοβαρά. Ο κ. Χαυτούρας επέκρινε χθες το υπουργείο Υγείας και τα συναρμόδια υπουργεία και για την επιλογή τους να αφήσουν εκτός νευραλγικά τμήματα από τον νέο οργανισμό και κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι με την πολιτική της «απαξιώνει το Αχιλλοπούλειο».

Σύμφωνα με τον κ. Χαυτούρα ο νέος οργανισμός λειτουργίας του νοσοκομείου θα έπρεπε να προβλέπει και επιπλέον θέσεις γιατρών. Ο ίδιος δηλώνει αντίθετος με την πρόταση που έγινε από τη διοίκηση και επαναφέρει το αίτημα για την ενίσχυση με επιπλέον παθολόγους, ενώ επίσης ζητεί να προκηρυχθούν οι κενές θέσεις στα ΤΕΠ, αλλά και για την ειδικότητα των πνευμονολόγων.

«Οι συνταξιοδοτήσεις και οι αποχωρήσεις γιατρών δεν αναπληρώνονται. Τμήματα οδηγούνται σε απαξίωση» συνεχίζει ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΜ και καλεί τους συναδέλφους του να συμμετέχουν μαζικά στις διεκδικήσεις της ομοσπονδίας.

Οι γιατροί προγραμματίζουν κινητοποιήσεις και για έναν ακόμη λόγο: Επισημαίνουν πως θα πρέπει να σημάνει συναγερμός σε όλα τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, καθώς η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη το οποίο θίγει τους ασφαλισμένους και μεθοδεύει την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ.

Τέλος, σε οικον0μικό και θεσμικό επίπεδο αξιώνουν άμεση εφαρμογή των τελεσίδικων αποφάσεων του ΣτΕ και του Αρείου Πάγου, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Αυτοτελής φορολόγηση 20% των τακτικών εφημεριών, αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες και άμεση πληρωμή στο ακέραιο του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου