ΤΟΠΙΚΑ

Πανελλήνιο συνέδριο αναισθησιολόγων στον Βόλο

πανελλήνιο-συνέδριο-αναισθησιολόγων-879401

Ξεκινά την ερχόμενη Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου στον Βόλο το 22ο πανελλήνιο συνέδριο «Περιοχικής Αναισθησίας, Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας», με διεθνείς συμμετοχές (Συνεδριακό Κέντρο Ergon Showgrownd). Κατά τη διάρκεια των εργασιών, οι οποίες θα ολοκληρωθούν την ερχόμενη Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη των πέντε καθ’ ύλην αρμόδιων επιστημονικών εταιρειών, για το μείζον πρόβλημα της έλλειψης αναισθησιολόγων στο ΕΣΥ.

Στο συνέδριο θα λάβουν μέρος έγκριτοι επιστήμονες διεθνούς φήμης, οι οποίοι θα εισηγηθούν θέματα βασισμένα στα πλέον πρόσφατα δεδομένα τεκμηριωμένης ιατρικής πρακτικής.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου θα εμπλουτιστεί με κλινικά φροντιστήρια, σενάρια προσομοίωσης (π.χ. για ασθενείς με long covid), που θα αυξήσουν την ικανότητα, την ετοιμότητα και το ηθικό των συνέδρων.

Παράλληλα, την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά κοινή συνεδρίαση των Διοικητικών Συμβουλίων της Ελληνικής Αναισθησιολογικής Εταιρείας, της Εταιρείας Εντατικής Ιατρικής Βορείου Ελλάδος, της ESRA HELLAS, της Ελληνικής Εταιρείας Αλγολογίας και της ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α. (Αίθουσα Β, ώρα 14:30- 16:00). Στη συνεδρίαση θα εξεταστεί το εξαιρετικά σοβαρό και επείγον θέμα των προβλημάτων επιβίωσης, που αντιμετωπίζουν τα αναισθησιολογικά τμήματα-ιατρεία Πόνου & Παρηγορικής Αγωγής και κατ’ επέκταση οι υπηρεσίες υγείας της χώρας μας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου