ΤΟΠΙΚΑ

Τελετή για τη λήξη του Erasmus στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

τελετή-για-τη-λήξη-του-erasmus-στο-15ο-δημοτικό-876859

Με μία τελετή που έγινε την Τρίτη 18 Οκτωβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 15ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου γιορτάστηκε η λήξη του ευρωπαϊκού προγράμματος 4 L.I.F.E. η οποία συνέπεσε με τον εορτασμό των προγραμμάτων Erasmus στην Ευρώπη. Την εκδήλωση πλαισίωσαν εκτός από τους μαθητές του 15ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου και οι μαθητές του συστεγαζόμενου 24ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, καθώς και παλαιότεροι μαθητές των σχολείων που έχουν αποφοιτήσει. Όλοι τους ενημερώθηκαν από τους εκπαιδευτικούς και των δύο σχολείων για τον φιλόσοφο Έρασμο, από τον οποίο ονομάστηκαν έτσι τα Ευρωπαϊκά προγράμματα που αφορούν χιλιάδες εκπαιδευτικούς και μαθητές ,αλλά και την αξία της δια βίου μάθησης στη ζωή του ανθρώπου, όρος που καλύπτει όλα τα είδη, τύπους και επίπεδα της εκπαίδευσης, τυπικής και μη τυπικής.

Ομιλητές ήταν οι διευθυντές των δύο σχολείων κ. Σιάτρας Ευστάθιος και Γαϊτανάς Κωνσταντίνος, οι εκπαιδευτικοί Τζιντζίδου Ελένη και Ζωγραφίδου Σοφία και οι παλιοί μαθητές Γεωργαντζή Λυδία, Γιαννούλη Μαρία και Φάρης Αντώνιος. Η παρουσία παλιών μαθητών των σχολείων μας και η μέσα από τις εμπειρίες τους ανατροφοδότηση για τα προγράμματα Erasmus ήταν αυτό που έκανε την τελετή πιο συγκινητική αλλά και πιο ενδιαφέρουσα στα μάτια των μικρών μαθητών μας. Πιο συγκεκριμένα η μαθήτρια Γεωργαντζή Λυδία που φοιτά στην Α΄Λυκείου του 1ου ΓΕΛ Βόλου περιέγραψε την εμπειρία του ταξιδιού της στην Κροατία, η Μαρία Γιαννούλη, απόφοιτη του τμήματος Βιολογίας στην Κρήτη περιέγραψε το δικό της ταξίδι ως φοιτήτρια στην Πολωνία και ως ειδικευόμενη στον τομέα Νευροβιολογίας στην Ολλανδία και τέλος ο Αντώνης Φάρης ,τελειόφοιτος του τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων που μόλις επέστρεψε από κινητικότητα Εράσμους με θέμα το ‘Θέατρο στην μετά covid Εποχή’ στην Ισπανία. Όλοι οι ομιλητές τόνισαν την εύκολη προσβασιμότητα στα Ευρωπαϊκά προγράμματα, την ανεκτίμητη εμπειρία που κερδίζουν οι συμμετέχοντες σε αυτά και τις ευκαιρίες που αποκόμισαν για να εξελιχθούν όχι μόνο στον επαγγελματικό- ακαδημαϊκό τομέα αλλά και στον προσωπικό.

Στην ίδια τελετή το 15ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου γιόρτασε και την λήξη του Erasmus προγράμματος 4 L.I.F.E. με εταίρους από την Ισπανία, Ιταλία, Τουρκία, Κροατία και Β. Ιρλανδία, με θέμα την ένταξη των μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία και την ενδυνάμωσή τους μέσω καινοτόμων τρόπων διδασκαλίας όπως το θέατρο, το τραγούδι , τα παραδοσιακά παιχνίδια αλλά και την χρήση της τεχνολογίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου